Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Un roi de albine „a pus pe jar” braşovenii din centrul oraşului. Autoritățile au chemat apicultorii după ce roiul s-a adăpostit într-un arbore de tuia de pe strada Republicii

Publicat

pe

Cu o situaţie mai puţin obişnuită s-ai confruntat braşovenii care au trecut ieri prin centrul oraşului. Un roi de albine s-a fortmat în unul din arborii tuia de pe strada Republicii. Mai mulţi braşoveni au reclamat situaţia iar reprezentanţii primăriei împreună cu SC Coral Impex SRL au acționat pentru a îndepărta albinele.  aceştia au fost ajutaţi şi de membrii Asociației Crescătorilor de Albine – Filiala Brașov.

Ieri am avut o situație mai deosebită în centrul Brașovului, pe strada Republicii, lângă Modarom, unde ni s-a semnalat prezența unui roi de albine care s-a adăpostit într-un tuia aflat într-un ghiveci. Era un roi destul de mare, care, în scurt timp, ajungea să fie expus în razele soarelui, lucru care ar fi dus la agitația albinelor și, implicit, la situații care ar fi pus în pericol cetățenii care tranzitau zona. Am intervenit de urgență, cu sprijinul Poliției Locale, și am asigurat perimetrul, iar cu ajutorul celor de la Asociația Apicultorilor am colectat roiul de albine într-un un stup. Aceste situații sunt neprevăzute, dar trebuie să știm cum să acționăm astfel că îi sfătuiesc pe cetățenii Brașovului ca, în cazul în care depistează astfel de roiuri de albine sau de viespi, să nu încerce să rezolve singuri problema. În cazul în care aceste roiuri sunt pe domeniul public, noi, Primăria Municipiului Brașov, vom interveni și vom rezolva problema. Pentru aceste situații aveți la îndemână dispeceratul Primăriei Brașov. În cazul în care descoperiți aceste roiuri de albine pe domeniul privat trebuie să contactați Asociația Apicultorilor și dânșii vor veni să le recolteze fără nici o problemă. În cazul în care sunt viespi, va trebui să contactați firma Coral, care asigură dezinsecția în municipiul Brașov “, a precizat viceprimarul Sebastian Rusu.

video
play-sharp-fill
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes