Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Un pub din Brașov se alătură luptei împotriva lui Putin. Sticlele cu votcă rusească au fost golite în stradă

Publicat

pe

Foto: Facebook / Dean's Irish Pub & Grill

Patronul unui restaurant din centrul Brașovului a recurs la un gest extrem pentru a-și arăta solidaritatea față de poporul ucrainean care se află sub asediul armatei comandată de Vladimir Putin. Toate băuturile alcoolice care au fost produse în Rusia și care se aflau în stocul localului au fost aruncate la gunoi. Angajații au desfăcut fiecare sticlă și au vărsat vodka în semn de protest față de războiul izbucnit în țara vecină.

Publicitate

Gestul face parte dintr-un trend pornit la nivel mondial în pub-urile, barurile și restaurantele din toate colțurile lumii. Sub hashtag-ul #PutinItAway, patronii acestor localuri își asumă pierderile financiare cauzate de faptul că nu vor mai încasa bani din vânzarea băuturilor alcoolice produse în Rusia. Astfel, micii oameni de afaceri de pe mapamond încearcă să pună presiune pe companiile care produc alcool rusesc ca semn de solidaritate față de poporul ucrainean.

Pe pagina de facebook a localului din Brașov a fost postat și un mesaj în care este explicat gestul aruncării acestor băuturi spirtoase:

„De astăzi ne alăturăm și noi mișcării #PutinItAway Având în vedere drama trăită de poporul ucrainian în ultimele zile, Deane’s a decis, fără urmă de regret, să renunțe la toate etichetele rusești din inventarul pub-ului! Știm că e doar un fulg într-o ninsoare, dar nu putem sta imparțiali la adresa invaziei declanșate. Considerăm că fiecare popor are dreptul să trăiască liber în țara sa și poporul ucrainian nu face excepție.

Publicitate

Slava Ukraini! 🇺🇦 #WeStandWithUkraine #BoycottRussianVodka”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes