Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Un pompier braşovean, aflat în timpul liber, a salvat o persoană după ce a văzut că era cu maşina răsturnată în şanţ. Salvatorul şi-a lăsat fetiţa în maşină şi a sărit în ajutorul victimei

Publicat

pe

Un pompier braşovean aflat în timpul liber, a salvat o persoană care se răsturanse cu maşina pe drumul dintre Cristian şi Râşnov. Pompierul Era în trece pe acolo cu maşina, venea de la bunici cu fetiţa lui. când a văzur maşina răsturnaţă nu a stat pe gânguri, i-a spus copilei să stea cuminte în maşină şi a sărit în ajutorul victimei care încă era în maşina aflată cu roţile în sus. 

Publicitate

Duminică, în jurul orei 17.30, Dragoș împreună cu copilul său în vârstă de 2 ani si jumatate se întorceau de la bunici. La un moment dat în apropierea unui sens giratoriu, pe Ocolitoarea Brasovului, între localitațile Cristian și Râsnov, a văzut un autoturism răsturnat. Dragoș nu a stat pe gânduri:

– Rămâi puțin în masină că tata merge să vadă ce s-a întâmplat, este o masină răsturnată.

Fetița nu prea a înţeles despre ce este vorba…dar a stat cuminte în scaunul pentru copii.

Publicitate

Dragoș a coborât din mașină lăsându-și copilul asigurat și s-a îndreptat repede spre autoturismul răsturnat. A sunat la 112 și a anunțat evenimentul. Până la sosirea echipajelor de urgență a abordat victima care era confuză.

Împreună cu un alt participant la trafic care deținea cunoştinte medicale, au reuşit să scoată victima în siguranță din autoturism, evaluându-i starea de sănătate.

Cu un ochi spre maşina lui să vadă ce face fetița și cu un altul la victimă, Dragoș a monitorizat victima și a aşteptat să ajungă echipajele medicale specializate.

Când a ajuns echipajul SMURD la fața locului acesta le-a transmis colegilor toate informațiile despre starea victimei care prezenta o plagă la antebraţul drept, apoi și-a continuat drumul spre casă, urmând să răspundă la curiozitățile fetiței.

Victimei i s-a acordat asistenta necesară la fata locului de către paramedicii SMURD, iar ulterior aceasta a fost transportată la spital pentru ingrijiri medicale.

Publicitate

„Faptul că a intervenit prompt pentru salvarea victimei spune multe despre caracterul de salvator al colegului nostru. Felicitari pentru spiritul civic și implicarea de care ai dat dovadă!”, a transmis ISU Braşov pe pagina de Facebook.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes