Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Un fost transformator de electricitate din Sinaia a devenit cea mai mică locuință de vacanță din România, are doar 11 metri pătraţi: „Niciun șurub din casă nu a fost lăsat de capul lui”

Publicat

pe

Cea mai mică locuință de vacanță din România, o bijuterie arhitecturală de doar 11 metri pătrați se află la Sinaia, în stațiunea montană celebră pentru vilele sale somptuoase.

Publicitate

Un vechi transformator electric a fost transformat de o familie de bucureșteni într-o mini vilă de vacanță cu ajutorul unei firme de arhitectură.

Visul de a avea o casă de vacanță la Sinaia a devenit realitate pentru cuplul din București atunci când clădirea unei foste stații de transformare electrice din Sinaia a fost scoasă la vânzare. „Ne-am îndrăgostit iremediabil de această clădire, pe care o știam încă din copilărie, când veneam cu părinții la munte. Într-una dintre vizitele noastre prin Sinaia am văzut anunțul de vânzare, iar la o săptămână după asta era al nostru. Totul s-a întâmplat foarte repede”, spune Dan, de meserie arhitect.

Renovarea a început în 2023 și a durat opt luni de zile.

Publicitate

În ceea ce privește împărțirea funcțională, lucrurile stau așa – 5.58 metri pătrați înseamnă parterul, zona de acces, camera de zi/ spațiu de dormit secundar + dulapuri încastrate în toate nișele posibile și scară suspendată.

La etaj sunt 4.62 metri pătrați pentru dormitor, dar și spațiu de lucru rezultat prin închiderea saltelei rabatabile cu rol și de canapea + baie, iar la demisol sunt 3.96 metri pătrați pentru bucătărie, 1.35 metri pătrați pentru nișă depozitare și 1 metru pătrat pentru podul de depozitare.

Noii proprietari ai micii clădiri au lucrat cu o firmă de arhitectură și au explicat că „Niciun șurub din casă nu a fost lăsat de capul lui și nimic din ceea ce s-a implementat nu a funcționat pe sistemul „lasă că merge și așa”, a explicat proprietarul pentru lovedeco.ro

Au pornit la drum cu ideea că nu vor avea restricții de buget pentru a obține ceea ce-și doresc, așa că finalul îi satisface, deși costul le-a depășit așteptările.

Căsuța are absolut toate utilitățile, cât și control smart al încălzirii prin pardoseală, iluminat inteligent, dar și ventilație cu recuperare de căldură, iar toate pot fi controlate de la distanță. Locuința este cea mai mică casă de vacanță din România și a primit două nominalizări în cadrul Anualei de Arhitectură București 2023.

Publicitate

Clădirea a fost proiectată de arhitectul Duiliu Marcu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes