Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / Un elev din Săcele a ținut un discurs în fața Comisiei Europene. David Șolga a ajuns la Bruxelles după câștigarea unui concurs european de traducere

Publicat

pe

Ambiția și pasiunea pentru limbile străine l-au dus pe culmile succesului. La doar 17 ani, David Șolga, elev la Liceul Teoretic „George Moroianu” din Săcele a câștigat concursul de traducere Juvenes Translatores, organizat la Bruxelles, care a fost dedicat elevilor de liceu din toată Europa. Drept recompensă pentru performanța sa, tânărul a fost invitat să susțină un discurs în fața Comisiei Europene.

Publicitate

Potrivit euronews.ro, anul acesta au fost înscriși 3.000 de participanți, din 27 de țări și doar cinci elevi au obținut dreptul de a se adresa Comisiei.

„În România au fost numai 33 de școli și undeva la 165 de participanți, cred, pentru că au fost cinci participanți din fiecare școală și desigur că a fost o concurență foarte mare, au fost licee bune din țară. Să câștig pentru liceul meu și pentru orașul meu este o mândrie foarte mare”, a spus David Șolga, citat de aceeași sursă.

„Au participat reprezentanți din toate cele 27 de state ale Uniunii Europene și mai mult decât atât, el a fost prezent și la Bruxelles și a fost unul dintre cei cinci cărora li s-a asigurat un speech pentru a-și prezenta activitatea. Cu siguranță, în ultima perioadă este cea mai mare performanță și în felul acesta agățăm în harta performanțelor țării noastre și Liceului Teoretic George Moroianu”, a declarat Ionuț Tănase, director Liceul Teoretic ”George Moroianu” Săcele.

Publicitate

Profesoara de Engleză este cea care l-a remarcat pe David, încă de la intrarea în liceu și l-a convins să meargă la diferite concursuri și olimpiade.

„Mi-am dat seama încă din primele ore că David este un copil special, din punct de vedere lingvistic. Mi-am putut da seama din primele teste că David stăpânește foarte bine structurile gramaticale, ceea ce e o raritate. Știam deja că are certificat Cambridge B2, luat în clasa a VIII-a, nivel aferent competențelor de Bacalaureat”, a spus Elena Bucurenciu, profesoară de Engleză.

Limba Engleză nu i s-a părut ușoară, dar spune că mama sa a fost cea care l-a motivat să  o învețe la perfecție.

„O vedeam pe mama că știe engleză și mie mi se părea extraordinar, limbă așa străină, cum să o înveți. Și am spus că trebuie să o învăț și eu, trebuie măcar să o egalez. Mie mi se părea că ea știe extraordinar de multe. M-a învățat ea un pic, apoi la grădiniță, iar în clasele primare am avut o profesoară de care mi-a plăcut foarte mult pentru că ne recompensa de fiecare dată cu ștampile, a mai spus David Șolga.

David își dorește să urmeze o facultate în străinătate și își dorește ca pe viitor să se angajeze translator într-o instituție a Uniunii Europene.

Publicitate

sursa foto: facebook.com / Elena Bucurenciu

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes