Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / Un defibrilator în valoare de 7.500 de euro a intrat în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Râșnov. Aparatul va fi folosit și în misiunile salvamontiștilor

Publicat

pe

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Râșnov a fost dotat cu un defibrilator semi-automat. Aparatul medical are o valoare de 7.500 de euro și a fost donat de către o firmă privată din oraș, prin intermediul Asociației Salvatorilor Voluntari din România.

Defibrilatorul a intrat în dotarea ambulanței Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Râșnov. Acesta funcționează pe baterii, iar la o singură încărcare poate genera 100 de șocuri. Autonomia ajunge până la 4 ore. Aparatul este dotat cu padele atât pentru copii, cât și pentru adulți, poate monitoriza saturația de O2, poate măsura tensiunea arterială și poate interpreta EKG-urile.

Echipamentul este conceput să facă față în orice mediu și reprezintă un sprijin important pentru salvatorii montani în activitatea pe care aceștia o desfășoară. Echipamentul are 3 moduri de operare:

  • În modul manual, este destinat utilizării de către medici și persoane instruite.
  • În modul AED, este destinat utilizării de către personalul autorizat de un medic. Instrucțiunile vocale și mesajele afișate asistă operatorul în timpul operațiilor CPR, încărcând automat la 150J când este detectat un ritm EKG
  • În modul Consultativ, sistemul alertează când este necesar șocul, lăsând operatorului nivelul de energie și opțiunea de încărcare!

sursa foto: facebook.com / Orașul Râșnov

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes