Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Un camion plin cu gunoaie aduse din Suedia, care urma să ajungă la Braşov, a fost oprit la graniţă. Era încărcat cu jucării, haine, geamuri şi un excavator

Publicat

pe

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare, au oprit intrarea în ţară prin vama Petea a unui automarfar încărcat cu peste 24 de tone de deşeuri provenind din Suedia, respectiv mobilier second-hand, jucării, geamuri şi alte produse uzate, informează reprezentanţii ITPF Sighetu Marmaţiei. deşeurile urmau să ajungă în judeţul Braşov.

Publicitate

„Marţi, 4 octombrie, în jurul orei 14,00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un sucevean în vârstă de 36 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 24.450 kg de bunuri second-hand, constând în mobilier, geamuri, jucării, veselă, chiar şi un mini excavator, toate fiind produse uzate. Bunurile au fost încărcate în Suedia şi urmau să ajungă în judeţul Braşov”, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

Potrivit sursei citate, existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente necesare importului de deşeuri.

În acest caz, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes