Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Turist abandonat în munți de un ghid montan la Azuga, recuperat de Salvamont: „A luat hotărârea să continue drumeția cu grupul, părăsindu-și pur și simplu clientul“

Publicat

pe

Publicitate

Un ghid montan din Prahova a avut o atitudine de neînțeles față de un turist din grupul pentru care a organizat o drumeție contra-cost, în zona Azuga. Bărbatul a fost abandonat pe traseu, fiind nevoie de intervenția salvamontiștilor.

Când s-a văzut singur pe munte, turistul a sunat la Dispeceratul Național Salvamont, iar salvatorii montani de la formația județeană Azuga l-au recuperat și l-au coborât până în Gara Azuga.

„Experiență neplăcută pentru un turist aflat la prima sa drumeție în zona montană. S-a alăturat unui grup condus de un așa-zis ghid montan ce își face reclamă pe rețelele de socializare, a plătit o sumă de bani și au pornit la drum, pe traseul Gara Azuga-Cabana Diham. La un moment dat, grupul s-a abătut de la traseul marcat și a continuat ascensiunea pe firul văii, care la un moment dat prezintă o pantă destul de abruptă. Turistul nostru, fiind la prima experiență montană, nu a mai putut înainta, fiind epuizat fizic. Este revoltător faptul că așa-zisul ghid a luat hotărârea să continue drumeția cu grupul, părăsindu-și pur și simplu clientul în pădure”, au transmis salvamontiștii prahoveni.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes