Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Trei turişti epuizaţi au fost coborâţi de Salvamont din Piatra Craiului

Publicat

pe

Trei turişti care au urcat pe Piatra Craiului au fost neviţi să coboare împreună cu salvamontiştii din cauza epuizării. Iniţial salvatorii montani au fost alertaţi de unul dintre turişti care era în zona de creastă din Piatra Craiului, pentru recuperarea lui au intervenit 15 salvamontişti, în timp ce coborau, au mai întâlnit doi oameni pe traseu. 

Publicitate

„Din primele informații toți trei au plecat în cursul zilei în drumeție, dar din cauza oboselii au decis să se despartă pe traseul montan!
În acest moment salvatorii motani din cadrul SPJ Salvamont Brașov și Serviciul Salvamont Zarnesti îi coboară pe toți trei în Zărnești.
Acțiune încheiată cu succes de către salvatorii montani din cadrul SPJ Salvamont Brașov și Serviciul Salvamont Zarnesti!

Cele trei victime au fost coborâte în Zărnești, dar au refuzat transportul către o unitate medicală pentru investigații suplimentare!

Mulțumim STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pentru coordonatele GPS ale apelantului 112 și pentru echipamentul radio care ne permit să discutăm în teren! Menționăm că având datele de localizare a victimei, acțiunea de salvare a putut fi planificată mult mai bine, iar timpul de intervenție a fost redus!”, a transmis Serviciul Judeţean de Salvamont Braşov.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes