Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO / Trei săli de clasă proaspăt renovate la Școala Gimnazială Numărul 6 din Brașov. Lucrările au costat 239.000 de lei

Publicat

pe

Elevii care învață la Școala 6 din Brașov se vor putea bucura de trei săli de clasă proaspăt renovate. Încăperile au fost amenajate la primul etaj al corpului B, de pe strada Aurel Vlaicu, iar odată cu renovarea lor au fost igienizate și grupurile sanitare de la etajele 2 și 3 ale clădirii. Lucrările au cuprins recompartimentarea unor spații mai mici, refacerea pereților cu rigips, izolarea fonică a uneia dintre clase și refacerea pardoselilor. Pentru acest proiect municipalitatea a alocat un buget de 239.000 de lei.

Publicitate

„Prin hotărârea Consiliului Local, ni s-a pus la dispoziție acest spațiu încă din 2019, pentru că imobilul din Livada Poștei (unde se află corpul A al Școlii Gimnaziale nr 6, n.n.) era insuficient. Înainte de aceasta, timp de 4 ani, 3-4 clase erau mutate, prin rotație, la Liceul Unirea, pentru a-și desfășura orele, situație dificilă atât pentru părinți și copii, cât și pentru cadrele didactice. Cum nu s-a putut construi un corp nou, au fost relocate, în această clădire de pe strada Aurel Vlaicu, clasele de gimnaziu, la etajele 2 și 3. În prezent, cererile continuă să crească, date fiind rezultatele foarte bune pe care școala noastră le-a avut, și este nevoie de mai multe spații. De exemplu, numai în acest an am primit 52 de cereri de transfer pentru clasa a cincea, și în total, peste 80 de cereri pentru toate clasele pe care le avem. În plus, nu mai există laboratoare în afară de cel de informatică, nu avem sală de sport propriu-zisă, și cererea este din ce în ce mai mare”, explică Simona Moldovan, directorul Școlii Gimnaziale nr. 6 din Brașov.

Școala Gimnazială numărul 6 va funcționa în acest an cu un număr total de 31 de clase, dintre care cele 16 clase de învățământ primar în corpul de clădire din Livada Poștei și 15 clase de gimnaziu în sediul de pe strada Aurel Vlaicu, inclusiv cele trei clase noi. Toate clasele au program de dimineață. Școala are în prezent un singur laborator de informatică și nu are nicio sală de sport.

sursa foto: Primăria Brașov

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes