Connect with us
Publicitate

Economic

FOTO / Telecabina din Sinaia a fost scoasă la licitație. Prețul de pornire este de 3,3 milioane de euro

Publicat

pe

Publicitate

Instalațiile pe cablu de la Sinaia au fost scoase la vânzare de societatea care administrează telecabina din stațiune, în spatele căreia se află omul de afaceri Arian Sârbu. Pe site-ul imobiliare.ro a fost postat un anunț care anunță organizarea unor licitații pentru vânzarea instalațiilor pe cablu, a clădirilor, a stâlpilor de susținere, motoarelor de tracțiune, echipamentelor electrice și sistemele de cabluri din cele două telecabine care urcă către cota 1400 și cota 2000.

3.330.533 de euro este prețul de pornire al licitației, iar Primăria Sinaia, care ar fi direct interesată de achiziționarea acestor instalații spune că suma este uriașă, dar că ar fi interesată să încheie tranzacția în cazul unui preț mult mai mic decât cel anunțat, scriu jurnaliștii adevarul.ro.

„Absolult deloc nu suntem interesaţi în acest moment la suma imensă cu care se vinde, patru milioane de euro cu tot cu TVA. Este exclus. Sunt nişte fiare care nu valorează mai nimic. Singurul motiv pentru care noi le-am cumpăra ar fi doar pentru imagine, ca să nu mai existe alt operator pe munte, dar pe noi nu ne ajută foarte mult pentru că avem în execuţie un telescaun, în Valea Dorului, în paralel cu structura celor de la Teleferic. De la un milion de euro, preţ de vânzare pot să spun că da, am fi interesaţi, dar mai mult nu merită, după evaluările noastre”, a declarat Vlad Oprea, primarul staţiunii Sinaia, pentru aceeași sursă.

Telecabina dubla Cota 1400 a fost construită în 1970 și are o capacitate de transport de 350 persoane pe oră, lungimea traseului fiind de 2.328 de metri. Telecabina spre Cota 2000 are un traseu de 1.945 de metri lungime, iar Capacitatea de transport pe această porţiune este de 300 de persoane pe oră.

Publicitate

Odată cu vechea telecabină au fost scoase la vânzare telescaunul de la Cota 1400 la Cota 2000, construit în anul 2006, dar şi vechiul telescaun inaugurat în anul 1975. Aceasta are o capacitate de transport de 2.000 de persoane pe oră și o lungime a traseului de 2.017 de metri.

Telescaun din Valea Dorului a fost construit în 1975 şi are o capacitate de transport de 400 de persoane pe oră și o lungime a traseului de 881 de metri. Teleschiul Valea Dorului, poate transporta 440 de persoane oră, iar lungimea traseului este de 456 de metri. Deşi telecabina şi telefericul construite în anii 70 reprezintă un simbol pentru Valea Prahovei, respectiv pentru staţiunea Sinaia, primăria nu este interesată să participe la licitaţie, atâta vreme cât preţul de pornire a licitaţiei rămâne cel anunţat. Este de notorietate faptul că administraţia publică locală a investit în ultimii zece ani într-un sistem paralel de transport pe cablu, gondola Sinaia, care face legătura între Cota 1000 şi Cota 2000.

 

sursa foto: imobiliare.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes