Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Sute de braşoveni, prezenţi la sfinţirea subsolului unei biserici din Braşov. Lăcaşul de cult încă nu a fost ridicat

Publicat

pe

Publicitate

În după masa zilei de duminică, 21 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a binecuvântat demisolul bisericii cu hramul Sfinților Ardeleni și Sf. Ier. Andrei Șaguna din Brașov, care cuprinde Biserica, Centrul Cultural și Capela mortuară.

Alături de el au fost părintele Dănuț Benga, protopopul de Brașov, părintele dr. Ion Manea, protopopul de Bran-Zărnești, peste 30 de preoți din împrejurimi, diaconi și slujitori ai sfintelor altare. Alături de noua comunitate nou formată s-au aflat autorități centrale, județene și locale, transmite Mitropolia Ardealului.

„Dumneavoastră ne oferiți aici un motiv de mare bucurie. Bucuria dorinței pe care o aveți dumneavoastră ca acest edificiu duhovnicesc să fie dus la bun sfârșit. Când se construiește o biserică, se urmăresc mai multe etape. Întâi de toate, am pus piatra de temelie aici și ne-am rugat lui Dumnezeu ca pe acest teren, să se ridice o biserică de zid, dar aceasta să se umple și de credincioși. Iată, etapa a doua este împlinită acum, când acest demisol este plin de lume.

Am fost alături de părintele Costin Butnar încă de la început, am analizat multe planuri și multe desene și mi se părea mare, dar acum, când văd biserica plină de lume, nu mai e chiar așa de mare, ceea ce e un lucru foarte bun. Părintele dumneavoastră are un suflet mare și vrea să cuprindă multe, dar noi, i-am spus că dacă reușește să dea drumul la lucrarea spirituală, lucrarea de sfințire, de sfințire a credincioșilor, să înceapă Liturghia aici, la demisol, demisolul va construi și biserica până sus, pentru că de fiecare dată credincioșii, când vin și văd că nu e terminat, își lasă și dragostea lor acolo, o cărămidă la o zidire care rămâne în urma noastră. […] Și mă bucur că părintele a ascultat și vedem acum rodul muncii sale și al dumneavoastră,” a transmis ierahul celor prezenți.

Publicitate

Slujba de binecuvântare, săvârșită de ÎPS Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a fost urmată de un microrecital de Cântări specifice Postului Mare, susținut de Corul mixt de cameră „Concentus” – Brașov, dirijat de Prof. Marius Modiga.

Preotul paroh Costin Butnar Parohia Ortodoxă Română Brașov – Bartolomeu Nord a reușit cu ajutorul binefacătorilor și  credincioșilor  în numai un an și jumătate să ridice fundamentul acestui lăcaș de cult. Preotul paroh în semn de apreciere a oferit ierarhului un set nou de Dichero-Trichere arhierești. Înaltpreasfințitul părinte Mitropolit Laurențiu al Ardealului a oferit domnului Zaharie Stoica Marghiloman, doamnei Maria Mailat și unui  ctitor ce a dorit să își păstreze anonimatul,  Ordinul Ctitoricesc „Mitropolit Ioan Mețianu” pentru laici.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes