Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / Strângere de fonduri pentru renovarea clasei. Elevii de a V-a, de la liceul Mircea Cristea din Brașov, au nevoie de 90.000 de lei pentru reabilitarea sălii în care învață

Publicat

pe

Publicitate

Părinții și copiii din clasa V-a A de la Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” din Brașov au demarat o strângere de fonduri pentru a-și renova sala de clasă. Până acum au strâns 6500 lei, dar suma totală de care ar fi nevoie este de 90.000 de lei.

Pornind de la dorința lor de a avea o sală de clasă altfel, copiii, susținuți de părinți, au pornit în luna martie proiectul „Vrem o clasă altfel!”. Ei își doresc o sală de clasă adaptată nevoilor lor, cu un altfel de parchet, un altfel de mobilier, o zugrăveala nouă și alte îmbunătățiri. Tot ei sunt și cei care sunt deciși să „muncească” pentru a strânge donații suficiente ca să își vadă visul realizat. Săptămâna aceasta îi găsiți zilnic între 14:00 și 18:00 în AFI Mall din centrul civic.

„Totul a pornit de la nevoia urgentă de a schimba parchetul. Cel pe care îl avem acum este unul foarte vechi și arată urât. Ne dorim pentru clasa noastră altceva! Abia suntem în clasa a V-a, deci mai avem peste 3 ani de stat în această clasă. Acum câțiva ani am avut o nevoie similară, repectiv un videoproiector, pentru clasa în care eram atunci. Ne trebuiau vreo 2000 de lei și am apelat la Radu-Valentin Paul, președintele Asociației Brașovul Altfel, pentru ghidare. Împreună cu acesta am reușit să strângem în câteva zile peste 3000 de lei, ceea ce ne-a permis să luăm și un laptop. Acum am decis să apelăm din nou la dumnealui. Ne bucură faptul că a spus prezent și de această dată și că ne sprijină proiectul “Vrem o clasă altfel!”. După ce am început să facem planul ne-am dat seama că avem și alte nevoi, așa că proiectul a crescut și suntem încrezători că o să reușim să facem rost de donațiile de care avem nevoie. Copiii noștri merită o altfel de clasă! Am desfășurat o primă acțiune de strângere de fonduri în perioada 1-8 martie în centrul comercial Eliana, unde am oferit câte un mărțișor, și alte obiecte făcute de copii, oricui a fost dispus să ne ajute cu o donație. Am strâns până cum 6500 de lei. Cu ajutorul Patriciei Potecea de la ImaGOO Design avem un proiect care conține: parchet nou, dulapuri pentru copii, bănci noi, scaune noi și zugrăveală. Ideal ar fi să le facem pe toate, iar costul total este în jur de 90.000 de lei. Ideea cu care am plecat la drum a fost să cerem donații și să oferim celor care ne ajută ceva care să fie făcut de copiii noștri. Profităm de situație să le oferim și o lecție de viață. Alături de noi este și diriginta clasei, doamna Lucia Pavelescu, care este implicată 100% în acest proiect. Dorim pe această cale să îi mulțumim din tot sufletul!”, a declarat Emilia Oțeleanu, reprezentantul părinților.

Asociația Brașovul Altfel a deschis și un cont special pentru proiectul „Vrem o clasă altfel!” și îndeamnă pe toți să contribuie cu o donație. Cei de la asociație susțin că în situația de față discutăm de mult mai mult decât renovarea unei săli de clasă. Discutăm despre experiența pe care noi, comunitatea, o oferim acestor copii. O experiență care contează enorm pentru educația și dezvoltarea lor.

Publicitate

„Când au venit către mine cu această idee am fost de acord să îi sprijin pentru că văd în acest proiect o oportunitate rară de a oferi o educație altfel. Am fost și am văzut cum arată clasa lor și pot să spun că este la un nivel decent. Au tablă inteligentă, au mobilier vechi, dar funcțional, fără defecțiuni majore, parchetul este vechi și urât, dar nu te împiedici de el și este complet. Faptul că acești copii vor altceva și că sunt dispuși să “muncească” pentru aceasta, pe mine m-a cucerit. Experiența pe care ei o trăiesc îi învață că banii vin în urma unei munci și că nu este ușor să îi faci. Fiind suma destul de mare, îi învață să fie consecvenți și să aibă răbdare, pentru că o să dureze o perioadă până când strâng toată suma. De asemenea, îi provoacă să fie creativi, pentru că ei fac produsele pe care le oferim donatorilor. Îmi place și faptul că ideea lor poate să fie un exemplu de urmat pentru alții. Acești copilași, fără să își dea seama, sunt niște mici lideri și vor influența viețile altora. Cum să spui nu la o asemenea binecuvântare? Le urez succes și îi asigur de tot sprijinul nostru! Îi invit pe cei care vor să doneze să o facă în contul RO94 BREL 0002 0036 9740 0103 deschis de Asociația Brașovul Altfel special pentru acest proiect”, a declarat Radu-Valentin Paul, președintele Asociației Brașovul Altfel.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes