Connect with us
Publicitate

Turism

FOTO / Strada Sforii, din Brașov, a patra cea mai îngustă stradă din lume. Ce alte locuri asemănătoare au fost incluse în clasament

Publicat

pe

Europa este continentul cu cel mai mare număr de străzi înguste din lume. În top cinci cele mai înguste străzi din lume se află chiar Strada Sforii din Brașov, scriu jurnaliștii wowbiz.ro.

Pornind din Canada și China, până în Europa, Cartea Recordurilor a reunit cele mai înguste străzi din lume, absolut fascinante. Localnicii se laudă cu ele, iar cea mai îngustă stradă din România se află chiar în top cinci. Iată ce poziție ocupă Strada Sforii din Brașov, știută în trecut drept strada îndrăgostiților.

1. Spreuerhofstraße, Reutlingen, Germania

Potrivit topurilor realizate de Cartea Recordurilor, cea mai îngustă stradă din lume se află în centrul medieval al orașului Reutlingen din Germania. Aceasta ar fi o rămășiță de spațiu între două clădiri masive, care necesită renovare. Aceasta are o lățime de doar 31 de centimetri în cel mai îngust punct și aproape 50 de centimetri în cel mai lat punct. Se spune că doar un copil subțirel ar putea încăpea în zona cea mai lată a străzii.

Publicitate

2. L’Androuno, Gassin, Franța

Numele său vine de la un termen grecesc care se traduce „pasaj îngust, folosit de bărbați (andros) drept latrină. În ciuda vechiului sens, în zilele noastre, mica alee dintre case nu mai este folosită pe post de toaletă publică, fiind una dintre mândriile francezilor. Strada, care are doar 29 de centimetri lățime, este curată și bine întreținută, având foarte mulți vizitatori.

3. Ripatransone, Italia

Pe următoarea poziție se află o stradă din Italia, care nu are un nume. Aceasta se află în vechiul oraș italian Ripatransone, iar în cel mai îngust punct măsoară doar 38 de centimetri, cu 43 de centimetri în cel mai lat punct. Doar un adult slăbuț se poate strecura pe aleea care se termină cu o serie de scări. Ripatransone este un orășel pitoresc, pe malul Mării Adriatice, ce uimește prin arhitectura medievală veche și uluitoare.

4. Strada Sforii, Brașov, România

Aceasta a apărut ca un pasaj secret între două clădiri vechi, pentru accesul pompierilor. Localizată chiar în centrul orașului în apropierea Bisericii Negre, Strada Sforii are o lățime de 1,10 și 1,35 de metri. Despre aceasta se mai spune că era locul unde tinerii îndrăgostiți se întâlneau pe furiș, pentru a nu fi găsiți de părinți. Totodată, o legendă spune că cine se îmbrățișează pe Strada Sforii va rămâne pe vecie legat de persoana respectivă. Aleea face legătura între Strada Cerbului și Poarta Șchei.

5. Strada Parlamentului, Exeter, Anglia

În trecut aceasta se numea Small Lane, întrucât nu avea mai mult de 63 de centimetri lățime. Aleea este atent întreținuță, pavată cu piatră și mărginită de zidurile masive ale două clădiri. Mica străduță dintre High Street și Waterbeer Lane este în zilele noastre o adevărată atracție turistică care se bucură de aprecierea a milioane de oameni.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes