Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Sorin Ioan Stan, mecanicul de locomotivă de la Depoul Brașov, care a evitat la limită o tragedie, felicitat public

Publicat

pe

Publicitate

Un mecanic de locomotivă de la Depoul Brașov a fost felicitat public de conducerea Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători Brașov, după ce a fost premiat de directorul general al societății, Traian Preoteasa.

”El este Sorin Ioan Stan, mecanicul Depoului Brașov-Secția Teiuș, care în conducerea trenului IR 1734 Cluj Napoca-București, a întâlnit în deplasarea sa o autospecială SMURD care a ignorat indicatoarele rutiere și semnalele acustice date de tren. Prin profesionalismul său și viteza de reacție, Sorin a reușit să oprească trenul în timp util, reușind astfel să evite o tragedie”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a SRTFC Brașov, transmite clubferoviar.ro.

Mecanicul a evitat coliziunea cu o autospecială de pompieri

Pe 9 aprilie, un șofer inconștient a intrat cu mașina de pompieri în fața trenului și a scăpat ca prin minune să fie lovit de locomotivă.

Publicitate

Echipajul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj se afla în misiune. Chiar dacă autospeciala avea în funcțiune sistemele de avertizare sonoră și luminoasă, acest lucru nu îi dădea voie să forțeze trecerea la nivel cu calea ferată. Autospeciala de la ISU Cluj a trecut cu doar trei secunde înaintea trenului. Mecanicul de locomotivă a frânat trenul de urgență și, din fericire, niciun călător nu a fost rănit.

Codul Rutier este foarte clar la acest capitol. Șoferii sunt obligați să oprească atunci când întâlnesc indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”.

Ulterior, conducerea CFR Călători l-a felicitat și l-a premiat pe mecanicul de locomotivă Stan Sorin Ioan pentru profesionalismul și viteza de reacție de care a dat dovadă. Mecanicul premiat este angajat al CFR Călători în cadrul Depoului Brașov SELC Teiuș din anul 2017. Acesta este autorizat să conducă cinci tipuri de locomotivă.

Vedeţi incidentul AICI.

Regulile de circulație feroviare și rutiere sunt stricte și trebuie respectate ca atare pentru siguranța și securitatea pasagerilor și a personalului feroviar, dar și a celorlalți participanți la trafic. Cu toate acestea, sunt și situații care pot face diferența dintre viață și moarte. Ele se pot termina cu bine când personalul feroviar, pe lângă respectarea și buna îndeplinire a atribuțiilor de serviciu, dă dovadă în momente cheie de profesionalism și prezență de spirit.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes