Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Sistemul „big brother” prinde infractori la Buşteni. Cu ajutorul camerelor de supraveghere s-a identificat cine aruncă gunoi pe câmpurile din staţiune

Publicat

pe

Primarul din Bușteni, Mircea Corbu, a anunțat că sistemul de supraveghere video instalat în stațiune își dovedește eficiența. Astfel, zilele trecute, cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere montate pe domeniul public s-a reușit identificarea unor persoane care au aruncat deșeuri în zona Poiana Țapului.

Publicitate

”Camerele de supraveghere au surprins activitatea unei autoutilitare tip dubă, culoarea albă, cu numărul de identificare IF 12 SJE. La scurt timp s-au identificat și persoanele care au săvârșit contravenția, aceștia fiind înregistrați în evidența Județului Ilfov și proprietari a unei case de vacanță pe Str. Clăbucetului, Bușteni”, a fost mesajul postat de primar pe Facebook.

Acesta a precizat că polițiștii locali au amendat persoanele respective cu suma de 2.000 lei net și le-au impus curățarea spațiului, achitarea taxei pentru deșeurile cumulate și aruncarea acestora în loc special amenajat conform legislației în vigoare, transmite observatorulph.ro.

Edilul a anunțat că în viitorul apropiat vor fi montate încă 15-20 camere de supraveghere pe raza orașului Bușteni, pentru a evita depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor sau comiterea altor ilegalități.

Publicitate

De asemenea, Primăria Bușteni a depus proiectul în vederea obținerea unei finanțări de 500.000 euro prin PNRR pentru a instala în orașul Bușteni un sistem modern de supraveghere, astfel încât cetățenii să fie în siguranță deplină, bunurile și clădirile domeniului public să nu mai fie deteriorate/vandalizate, parcările să se facă regulamentar, iar depozitarea deșeurilor să se facă corespunzător.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes