Connect with us
Publicitate

Sport

FOTO / Şi foarte frumoasă, şi foarte puternică! O tânără jandarmeriţă din Braşov a cucerit patru medalii la Campionatul Mondial de Powerlifting

Publicat

pe

Mică, frumoasă și foarte puternică, la doar 46.2 kg, Alexandra a reușit să își aducă în palmares încă 4 medalii de bronz, după ce executat îndreptări cu 100 kg, genuflexiuni cu 87.5 și a reușit să împingă din culcat 42.5 kg.

Publicitate

Alexandra Zamfirescu a revenit de la Campionatul Mondial de Powerlifting, care a avut loc în Cluj-Napoca în perioada 24 august -3 septembrie, unde sportivi din 55 de țări s-au adunat pentru a-și măsura forțele.

Puternica jandarmeriţă din Braşov a concurat cu peste 90 de femei, la diferite categorii specifice acestui sport și a reușit să urce pe podium la toate probele specifice categoriei ei de kilograme.

Alexandra se ghidează după vorbele lui Anthony Robins care spun că “Mulți oameni sunt plini de pasiune, însă din cauza propriilor convingeri limitate despre cine sunt și ce pot face, nu iau niciodată inițiative care ar putea sa le transforme visul in realitate”, astfel ea a reușit ani la rând să se califice pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la competițiile naționale de juniori și seniori, iar anul acesta pentru prima dată a fost selecționată în lotul României, aducând prestanță și onoare țării.

Publicitate

Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare.

Competiția se desfășoară în general pe categorii de sex, vârstă și greutate și este câștigată de sportivul care obține cumulat cel mai mare total, în calcularea totalului fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes