Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO / Se respectă regula obligativității purtării măștii în spațiile deschise aglomerate din Brașov? Răspuns: nu prea

Publicat

pe

La o zi după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a anunțat că purtarea măștii este din nou obligatorie în spațiile deschise aglomerate, aproape nimeni nu respectă această regulă. Este nevoie doar de o simplă plimbare prin centrul orașului pentru a realiza că oamenii nu se mai tem de pandemie și că vor mai multă relaxare.

Halucinant este faptul că nici cei care ar trebui să aplice legea nu o respectă. Nici măcar polițiștii locali care patrulau pe Strada Republicii, dar și prin Piața Sfatului nu și-au acoperit nasul și gura. Deși aveau mască de protecție la ei, agenții o purtau la mănă, sub bărbie sau chiar ca accesoriu la centură. Oamenii legii au trecut pe lângă sute de brașoveni și turiști și nu au avertizat nici măcar o persoană că ar trebui să poarte masca pe față în centrul orașului.

Cu un astfel de exemplu nu e de mirare că aproape nimeni nu mai are teamă de virus sau de amenzile usturătoare care sunt cuprinse între 500 și 2500 de lei.

„Ne incomodează masca, dar nu ne deranjează să o purtăm. Nu ne-a atenționat nimeni de acestă regulă și am trecut chiar și pe lângă polițiști. Cred că din comoditate nu mai poartă nimeni mască și presupun că și din ideea că covidul nu prea există”, ne-a declarat un turist român stabilit în Franța.

Publicitate

„Ne strică concediul, vă dați seama că da. Păi te obligă să stai cu masca la gură. În primul rând noi suntem și vaccinați, de ce ne obligă? Pentru ce am făcut vaccinul? Chiar dacă acum că știm că trebuie să purtăm masca, tot nu o să o purtăm că nu ne place”, a explicat un cuplu de turiști.

Chiar dacă autoritățile ar trebui să se asigure că noile reglementări sunt respectate, până acum nimeni nu a făcut controale în stradă și nu s-au împărțit nici avertismente sau amenzi. Prefectura Brașov a anunțat că va convoca mâine o ședință cu toate structurile care ar trebui să implementeze restricțiile.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes