Connect with us
Publicitate

Util

FOTO / Se mişcă în sfârşit lucrurile pe autostrada Braşov – Ploieşti. Au început forajele pentru studiul geotehnic pe tronsoanele din Braşov

Publicitate

Publicat

pe

Veste bună pentru şoferi. În aceste zile au început forajele pentru studiul geotehnic pe traseul viitoarei autostrăzi Ploiești – Brașov. Firma de proiectare Consitrans a început forajele geotehnice pentru Autostrada Ploiești – Brașov, pentru întreg traseul fiind prevăzute 2.000 de foraje, anunță Regionala de Drumuri și Poduri Brașov (DRDP Brașov).

Publicitate

Contractul pentru reactualizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii A3 Ploiești – Brașov a fost semnat la începutul anului 2021 pentru 46 milioane lei și are o durată de 42 de luni, din care 30 de luni pentru revizuirea/completarea studiului de fezabilitate, 6 luni pentru realizarea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (PAC) și 6 luni pentru elaborarea proiectului tehnic de execuție (PTE).

„Firma care se ocupă de întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic lucrează în acestă perioadă pe tronsoanele aflate în județul Brașov. Pentru elaborarea studiului geotehnic se vor executa peste 2000 de foraje pe tot traseul vizat de construcția acestei autostrăzi.”, transmite DRDP Braşov.

Studiul de fezabilitate va cuprinde o analiză multicriterială a variantelor de traseu, un studiu de trafic pentru o perioadă de perspectivă de 30 de ani și investigații de teren (geotehnice, hidrologice, topografice, arheologice etc). Contractul va cuprinde și o evaluare a impactului asupra mediului, o analiză cost-beneficiu și realizarea unui model financiar al proiectului, a precizat CNAIR.

Publicitate

Autostrada Ploieşti – Braşov ocupă locul 2 în topul proiectelor de infrastructură după prioritizare, prima fiind Autostrada de pe Valea Oltului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes