Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Scandal provocat de mai mulţi romi într-un sat de lângă Făgăraş. Au bătut fără milă un cal şi au tăiat cel mai bătrân pom din sat, simbol al localităţii

Publicat

pe

Publicitate

Sătenii din satul Rucăr, de lângă Făgăraş, care se aflau la priveghiul unui consătean, au aflat de isprava unor persoane de etnie romă care locuiesc în dealul localității care au aruncat cu pietre și cărămizi în zidurile bisericii mici din sat, capelă, aflată în apropierea cartierului lor. „S-a auzit muzică în acea seară după care s-au răzbunat pe biserică. Eram toți în priveghi la biserică unde este capela și s-au auzit zgomote. Am ieșit să vedem ce se întâmplă, mai ales că de multe ori au lăsat animalele în cimitir, care au deteriorat crucile“ au spun sătenii.

După ce au ieșit sătenii din capelă autorii fugiseră, dar  au fost surprinși să vadă cu ce se ocupau unele persoane de etnie rromă la acea oră din noapte, transmite monitorfg.ro.

„Atunci am văzut lanterne în grădinile satului de pe deal. Am așteptat să vedem cine se apropie. Coborau vreo 6 persoane care chinuiau un cal. L-au bătut fără milă. Au tăiat un păr bătrân, simbol al satului, și îl trăgeau, pe un drum cu noroi, cu acel cal spre zona lor. Am sunat la 112 și am anunțat cazul. Au venit 2 polițiști. Nu știm ce s-a întâmplat, dacă au fost stabiliți făptașii. Dar am cerut să fie dus lemnul în curte la primăriei. L-am tras tot noi cu tractorul, iar vreo 20 de persoane din deal ne-au înconjurat. Totul s-a terminat pașnic. Surprinzător a fost faptul că au ajuns la fața locului 2 polițiști, care prin acțiunea lor ne priveau pe noi ca infractori“ au spus sătenii despre faptele petrecute duminică, 20 februarie a.c., în jurul orei 2.30.

Primarul Florin Ioani spune că polițiștii ajunși la fața locului, unul dintre ei fiind Tănăsescu Ionel, au stabilit că animalul aparține lui Andraș Gheorghe. „Nu știm ce au stabilit polițiștii în urma cercetării. Părul tăiat de ei este simbolul satului, marca locul unde a fost înainte vreme satul, pe deal. Este foarte bătrân și nu trebuia să se atingă de el. Așteptăm rezultatul anchetei“ a spus primarul Ioani.

Publicitate

„Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila efectuează cercetări, in rem, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat“, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor“ a comunicat agent principal de poliție, Nadia Olaru.

Sursa foto: monitorfg.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes