Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO – VIDEO / Sanctuarul de urşi de la Zărneşti are „locatari” noi. O ursoaică rănită şi cei trei puiuţi ai ei vor şi îngrijiţi de acum în rezervaţie

Publicat

pe

Începând de azi, Sanctuarul AMP Libearty, din Zărneşti, a devenit noua casă pentru o ursoaică și cei trei puișori ai săi, toți în vârstă de câteva luni. Au fost aduşi din localitatea Darmanesti, județul Bacău. Autoritățile locale de acolo au cerut ajutorul reprezentanţilor Asociaţiei „Milioane de Prieteni” întrucât ursoaica, grav rănită la unul dintre picioare, nu se mai putea descurca în sălbăticie și era nevoită să caute hrană în curțile oamenilor.

Sanctuarul AMP Libearty este un loc special dedicat protecției și îngrijirii urşilor, oferindu-le un mediu sigur și natural în care să trăiască. Echipa Asociaţiei „Milioane de Prieteni” din cadrul sanctuarului va acorda îngrijiri medicale atât ursoaicei rănite, cât și puișorilor săi, asigurându-se că aceștia primesc tot suportul necesar pentru recuperare.

„Sanctuarul AMP Libearty este de astăzi casa pentru o ursoaica cu trei puiuţi de numai câteva luni. Vin cu toţii din Dărmăneşti, jud. Bacău. Autorităţile de acolo ne-au solicitat ajutorul în ceea ce priveşte familia de urşi pentru ca mama, rănita grav la un picior, nu se mai descurca în pădure şi căuta hrană în curţile oamenilor”, a transmis Asociaţia „Milioane de prieteni” pe pagina de Facebook.

„Tocmai am finalizat o nouă operaţiune de salvare. O ursoaică cu 3 pui a ajuns la noi după ce autoritătile din comuna Dărmănești, din județul Bacău, ne-a solicitat ajutorul. Am acceptat aducerea ei la Sanctuar pentru că ursoaica este rănită la un picior, pe care nu îl va mai putea folosi niciodată, iar riscul pentru ea şi puii ei era mare. Se obişnuise şi să îşi caute de mâncare în curţile oamenilor din zonă. Am trimis o cuşcă capcană în zonă şi abia după aproape două săptămâni, mai exact azi noapte, s-a reuşit capturarea. Are aproximativ 8-10 ani şi puii sunt născuţi anul acesta.”, au transmis reprezentanţii Asociaţia „Milioane de prieteni”.

Publicitate
ursi zarnesti
play-sharp-fill

ursi zarnesti

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes