Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Salvamontiștii brașoveni au început reabilitarea serpentinelor de pe Tâmpa

Publicat

pe

Serpentinele de pe Tâmpa au intrat într-un proces de reabilitare. Salvamontiștii din Brașov au demarat activitățile de întreținere a traseului care duce spre literele de pe vârful Tâmpa. Angajații Serviciului Public Local Salvamont Brașov au început consolidarea acestor zone pentru a aduce poteca la un stadiu cât mai apropiat de cel inițial.

Publicitate

„Unul dintre cele mai frecventate trasee din aria noastră este cel al Serpentinelor, care leagă centrul vechi de zona belvederilor de la litere și de pe vârful Tâmpa, marcat cu triunghi roșu. Așa cum îi spune și numele, traseul taie serpentine în versantul abrupt. Acest lucru, împreună cu numărul mare de turiști care-l aleg ca alternativă de a urca sau coborî de pe Tâmpa, i-a adus și degradarea, deoarece mulți aleg să scurteze traseul, tăind serpentinele. În aceste locuri, în care scurtătura iese înapoi în traseu, malurile potecii se rup constant, poteca devenind tot mai îngustă și reprezentând un real pericol pentru cei care trec în acele zone, unde și așa pietrele sunt foarte tocite și alunecoase. În ciuda numeroaselor plăcuțe de avertizare instalate și a scurtăturilor barate, această problemă, din păcate, este foarte des întâlnită pe tot parcursul traseului”, au declarat reprezentanții Salvamont Brașov.

Lucrările de consolidare au fost făcute exclusiv din lemn și piatră. Salvamontiștii spun că această acțiune va mai dura o perioadă.

sursa foto: Salvamont Brașov

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes