Social
FOTO / România are a patra cea mai bună gastronomie din lume. Ce preparate tradiționale i-au cucerit pe gurmanzii din toate colțurile lumii

Micii, mămăliga, ciorbele delicioase sau brânzeturile tradiționale sunt doar o parte dintre preparatele românești care au cucerit gurmanzi din toată lumea. Gustul unic al mâncărurilor din țara noastră a plasat România pe locul patru în topul celor mai bune 50 de gastronomii de pe mapamond. Clasamentul întocmit de site-ul Taste Atlas ne plasează peste țări cu tradiție în arta culinară cum ar fi Franța, Japonia sau Mexic.
Gurmanzii care au votat pentru cele mai bune bucătării din lume au ales și preparatele favorite care reprezință țările respective. Pentru România au fost alese 30 de feluri de mâncare, băuturi, dar și alte produse alimentare locale. Printre ele se numără micii, diferite tipuri de ciorbă, cozonacul, pasca, mămăliga, brânzeturile tradiționale, dar și țuica, vișinata sau vinurile românești.
„Nu sunt surprins pentru rezultatul obținut mai ales că s-a făcut acest clasament după ce clienții au apreciat, au degustat preparatele. Mă bucur pentru rezultatul ăsta și eu zic că este corect. La acest clasament a fost pe primul loc gustul, apoi compoziția preparatului și bineînțeles aspectul. Noi avem bucătărie puțin mai arhaică, care ne ajută foarte mult prin gustul pe care i-l dau bucătarii”, a declarat chef Ștefan Bercea, președintele Asociației Naționale de Bucătari și Cofetari din Turism.
Utilizatorii site-ului Taste Atlas au votat și locația unde se găsesc cele mai bune jumări din lume, iar un restaurant cu specific românesc din centrul istoric al Brașovului a primit această distincție. Dar localul este celebru și pentru alte preparate tradiționale.
„Locul este binemeritat având în vedere că România încearcă prin preparatele tradiționale să respecte rețetele așa cum erau odată și să nu le modifice pe cât posibil. Avem una dintre cele mai grele bucătării, nu oricine poate da gust mâncării românești, trebuie să știi cum să dai gustul perfect. Cele mai căutate preparate sunt ciolanul cu fasole, bulzul, sarmalele cu mămăliguță, ciorbele și jumările care se dau din partea casei. La capitolul desert clienții preferă plăcinta cu mere, clătitele și nelipsiții papanași”, spune chef Vasile Bucur.
Dintr-o notă maximă de 5, România a obținut un punctaj de 4,57 în clasamentul Taste Atlas. În urma țării noastre se află Franța, Japonia și Mexic. Alte națiuni cu bucătării cunoscute la nivel internațional și care au fost incluse în top sunt China, Statele Unite ale Americii, Turcia sau Ungaria.
sursa foto: tasteatlas.com
-
Administrațieacum 2 zile
S-a aflat data şi ora când primul avion va ateriza pe Aeroportul Braşov
-
Administrațieacum 2 zile
Peste 7 milioane de lei va cheltui Consiliul Județean Brașov pentru exproprierile din traseul viitoarei ocolitoare a Drumului Național 1
-
Fapt diversacum 2 zile
VIDEO / „Amintiri de la înălțime”. Imagini spectaculoase filmate din dronă cu drumul șerpuit spre Poiana Brașov
-
Administrațieacum o zi
Brașov, singurul oraș din România care luptă pentru titlul de Capitală Verde Europeană în 2025. Alte nouă oraşe din Europa în competiţie
-
Administrațieacum 2 zile
Încep licitaţiile pentru spaţiile comerciale din Aeroportul Braşov. Ce preţuri vor fi percepute pentru comercianţi
-
Evenimentacum o zi
Creatorul de modă braşovean, Stephan Pelger, a fost găsit mort în propria casă. Suferea de depresie de mai multă vreme
-
Fapt diversacum o zi
Se caută preoți în parohiile din Brașov și Sibiu. Mitropolia Ardealului a scos la concurs șase posturi clericale vacante
-
Economicacum 2 zile
Directorul Olympus, fabrica de lapte din Braşov: „Avem contracte cu peste 1.300 de furnizori. În lunile de vară, colectăm şi peste 700 de tone pe zi”