Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / România are a patra cea mai bună gastronomie din lume. Ce preparate tradiționale i-au cucerit pe gurmanzii din toate colțurile lumii

Publicat

pe

Publicitate

Micii, mămăliga, ciorbele delicioase sau brânzeturile tradiționale sunt doar o parte dintre preparatele românești care au cucerit gurmanzi din toată lumea. Gustul unic al mâncărurilor din țara noastră a plasat România pe locul patru în topul celor mai bune 50 de gastronomii de pe mapamond. Clasamentul întocmit de site-ul Taste Atlas ne plasează peste țări cu tradiție în arta culinară cum ar fi Franța, Japonia sau Mexic.

Gurmanzii care au votat pentru cele mai bune bucătării din lume au ales și preparatele favorite care reprezință țările respective. Pentru România au fost alese 30 de feluri de mâncare, băuturi, dar și alte produse alimentare locale. Printre ele se numără micii, diferite tipuri de ciorbă, cozonacul, pasca, mămăliga, brânzeturile tradiționale, dar și țuica, vișinata sau vinurile românești.

„Nu sunt surprins pentru rezultatul obținut mai ales că s-a făcut acest clasament după ce clienții au apreciat, au degustat preparatele. Mă bucur pentru rezultatul ăsta și eu zic că este corect. La acest clasament a fost pe primul loc gustul, apoi compoziția preparatului și bineînțeles aspectul. Noi avem bucătărie puțin mai arhaică, care ne ajută foarte mult prin gustul pe care i-l dau bucătarii”, a declarat chef Ștefan Bercea, președintele Asociației Naționale de Bucătari și Cofetari din Turism.

Utilizatorii site-ului Taste Atlas au votat și locația unde se găsesc cele mai bune jumări din lume, iar un restaurant cu specific românesc din centrul istoric al Brașovului a primit această distincție. Dar localul este celebru și pentru alte preparate tradiționale.

Publicitate

„Locul este binemeritat având în vedere că România încearcă prin preparatele tradiționale să respecte rețetele așa cum erau odată și să nu le modifice pe cât posibil. Avem una dintre cele mai grele bucătării, nu oricine poate da gust mâncării românești, trebuie să știi cum să dai gustul perfect. Cele mai căutate preparate sunt ciolanul cu fasole, bulzul, sarmalele cu mămăliguță, ciorbele și jumările care se dau din partea casei. La capitolul desert clienții preferă plăcinta cu mere, clătitele și nelipsiții papanași”, spune chef Vasile Bucur.

Dintr-o notă maximă de 5, România a obținut un punctaj de 4,57 în clasamentul Taste Atlas. În urma țării noastre se află Franța, Japonia și Mexic. Alte națiuni cu bucătării cunoscute la nivel internațional și care au fost incluse în top sunt China, Statele Unite ale Americii, Turcia sau Ungaria.

sursa foto: tasteatlas.com

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes