Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Roboți care ajută la îndepărtarea vegetației din preajma șoselelor. Drumarii din Brașov au testat aparatele și își doresc să cumpere utilajele inteligente

Publicat

pe

Tăierea vegetației din apropierea șoselelor intens circulate poate deveni o corvoadă pentru angajații de la drumuri. Munca este foarte migăloasă, dar și de durată. Pentru a ușura această sarcină, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov au testat un robot și un utilaj care taie iarba de pe terenurile aflate lângă drumuri.

„Reprezentanții DRDP Brașov au testat câteva utilaje de ultimă generație pentru îndepărtarea vegetației nedorite din zona drumurilor. Roboții de tuns iarba și utilajele de tăiat lăstăriș ne pot ajuta foarte mult la îmbunătățirea aspectului drumurilor aflate în administrarea noastră și, mai mult de atât, contribuie și la îmbunătățirea vizibilității, deci cresc și gradul de siguranță. Sperăm ca în curând să intre și în dotarea noastră astfel de utilaje și să vă putem oferi condiții și mai sigure și confortabile de trafic”, au anunțat reprezentanții DRDP Brașov.

În vreme ce robotul este acționat de o telecomandă, utilajul de tuns iarba trebuie manevrat de un angajat care se va plimba cu vehiculul pe terenurile acoperite de iarbă și va tăia vegetația crescută în exces.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes