Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Rezultat istoric pentru un tânăr şahist braşovean. Vladimir Sofronie a cucerit medalia de aur la Campionatul European

Publicat

pe

Publicitate

După 22 de ani de când România nu a mai reușit cucerirea unui titlu european la șah clasic pentru juniori (din anul 2001), brașoveanul în vârstă de 10 ani, Vladimir Sofronie a adus astăzi acasă, la Brașov, medalia de aur, devansându-i pe ceilalți 99 de participanți din 46 de țări, din cadrul grupei open 10 ani.

Campionatul European de Șah clasic pentru juniori s-a desfășurat în perioada 4-14 septembrie 2023, pe parcursul a 9 runde zilnice (de 3-5 ore/partidă), la Mamaia. 928 de participanți au luat startul la competiție în cadrul celor douăsprezece grupe de vârstă (open 8, 10, 12, 14, 16, 18 ani și fete 8, 10, 12, 14, 16, 18 ani (Notă – la secțiunea open = pot participa atât băieți cât și fete), cea mai numeroasă participare – 100 participanți – fiind chiar la grupa lui Vladimir, open 10 ani.

Vladimir și părinții săi, care îi sunt și antrenori – maestrul internațional Iulian Sofronie și maestra FIDE Claudia Sofronie – mulțumesc întregii echipe care stă în spatele rezultatului lui Vladimir: maestrului internațional Cătălin Ardelean, unul dintre cei mai buni antrenori din țară și marelui maestru indian R. B. Ramesh, cel mai bun antrenor din lume pentru juniori la momentul actual. Nu în ultimul rând, mulțumim comunității brașovene care l-a susținut și încurajat tot timpul pe Vladimir, încă de acum 3 ani, când rezultatul de astăzi părea doar un vis mult prea mare pentru un copil așa mic!

Rezultatul vine în urma a multor ore de antrenament, pregătirea pentru acest Campionat European a început încă din luna mai 2023, odată cu încheierea contractului de finanțare nerambursabilă încheiat de Clubul Sportiv Logic 64 Brașov (unde Vladimir este legitimat) cu

Publicitate

Consiliul Județean Brașov, în cadrul proiectului „Sportul minții”, pentru susținerea sportului de performanță. Ne bucurăm că la noi, la Brașov, se face sport de performanță și se sprijină acest frumos sport al minții care crește și modelează atât de frumos copiii.

Vladimir este elev în clasa a-IV-a la Școala Generală Nr. 19 din Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes