Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Două restaurante şi două depozite de încălţăminte au fost cuprinse de flăcări la Braşov. ISU: La Zorba The Greek a ars jumătate de acoperiş, două băi şi depozitul de alimente

Publicat

pe

În jurul orei 03:18 ISU Brașov a fost informat despre producerea unei incendiu la restaurantul Zobra the Greek situat pe strada Avram Iancu din Municipiul Brașov.

ISU Brașov a alocat 8 autospeciale cu apă și spumă, două autoscări mecanice, o ambulanță SMURD și o autospecială de descarcerare.

„Incendiul s-a propagat rapid la alte două depozite de încălțămine aflate în vecinătatea restaurantului, până la ajungerea forțelor de intervenție. Suprafața totală afectată aproximativ 800 de metri pătaţi”, anunţă ISU Braşov.

În jurul orei 07:00 incendiul a fost lichidat.

Publicitate

Nu au rezultat victimei în urma producerii situației de urgență.

Cei de la Zorba the Greek contrazic ISU Brașov: „putem spune că nu a ars aproape deloc”

Într-o postare pe Facebook, administratorii restaurantului cu specific grecesc spun că informarea trimisă de ISU Brașov este falsă, mai mult aceștia spun că restaurantul este aproape intact în urma focului care a cuprins mai multe unități din spatele localului.

„Dragi prieteni, bănuim că deja ați auzit de neplăcutul incident care a avut loc noaptea trecută.

Din păcate, multe știri false apar constant pe toate rețelele de socializare, dar adevarul urmează să îl povestim noi, în această postare, fără a omite niciun detaliu.

Restaurantul Zorba The Greek se află într-o clădire care face parte din complexul de clădiri al fabricii Tino. În jurul orei 03:40, pompierii au inceput lupta cu focul, reușind să finalizeze întregul proces după aproximativ 3 ore. Focul se pare că a pornit din altă clădire care se afla în același complex cu Zorba The Greek. Astfel, norocul nostru a fost că restaurantul este aproape intact, focul a reușit să acapareze doar o mică parte din clădirea în care ne aflăm, astfel daunele care s-au produs sunt datorate apei care a pătruns în pereți și care s-a prelins.

Cel mai important este că nimeni nu a pățit nimic, echipa noastră este în completă siguranță, iar restarantul Zorba The Greek nu <<a ars din temelii>>, ba din contră, putem spune că nu a ars aproape deloc.” au scris cei de la Zorba The Greek.

ISU Braşov a revenit cu un răspuns mai amplu, confirmă spusele reprezentanţilor restaurantului, cum că incendiul nu a izbucnit de la ei, însă nu şi cele prin care spun că pagubele sunt minore. Mai mult ISU transmite că jumătate din acoperiş a fost afectat şi au fost distruse două băi, depozitul de alimente şi două camere frigorifice.

„Ulterior, în urma cercetării cauzei probabile de incendiu, s-a stabilit faptul că incendiul ar fi izbucnit din interiorul unuia dintre depozite, de la un tablou electric. Acesta s-a propagat la celălalt depozit, precum și la 2 restaurante , și anume, <<Zorba the Greek>> și <<Ciorbe și tradiții>>. La primul restaurant au fost distruse în totalitate 2 băi, depozitul de alimente, 2 camere frigorifice, aparate electronice și electrocasnice mari. Acoperișul a fost afectat în proporție de 50%.

La al doilea restaurant a fost distrus întregul magazin de prezentare și desfacere, anexele acestuia, stocul de alimente, precum și aparate electronice și electrocasnice.”, a transmis pentru Brasov.net Lucian Marciu, şeful ISU Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes