Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / „Refugiatul” Bolik se simte din ce în ce mai bine la Sanctuarul „Libearty” din Zărneşti

Publicat

pe

„Refugiatul” Bolik se simte din ce în ce mai bine în Sanctuarul „Libearty” de la Zărneşti. Ursul de 15 ani, şi greu de 600 de kilograme, adus din Ucraina, se află încă în carantină, însă se bucură tot mai tare de libertatea pe care i-a adus-o sanctuarul, iar în curând se va putea bucura şi de plimbările prin pădure. 

Publicitate

Asociaţia „Milioane de prieteni” a făcut publice mai multe fotografii în care se vede cum blănosul se bucură de tratamentul oferit de îngrijitorii de la Zărneşti.

„Lui Bolik, sanctuarul AMP Libearty îi priește. Chiar dacă se află încă în carantină, se simte excelent, iar imaginile vorbesc de la sine.
În câteva zile, uriașul Bolik va face cunoștință cu pădurea Libearty și abia așteptăm să îl vedem bucurându-se în voie de iarba proaspătă, de copacii umbroși și de o piscină pe măsura lui.

În numele ursului Bolik și al lupoaicei Elzei, dar și în numele nostru dorim să le mulțumim lui Ervin Nagy- Ébredő Bolygó Alapítvány – Ungaria, omul de la care a început totul și a făcut posibilă această salvare, Olga Chevganiuk- UAnimals și Natalia Popova- @Wild Animal Rescue International Charity Foundation – Ucraina, pentru toată strădania de a-l convinge pe proprietarul complexului să le ofere acestor suflete șansa la o viață în mediul lor natural, dar și pentru tot timpul alocat documentelor necesare pentru a-i putea trece granița și a-i aduce la AMP Libearty.

Publicitate

O piesă extrem de importantă în acest puzzle deloc simplu au fost Tom și echipa lui de la Breaking The Chains – Documentaries, din UK, oameni cu un suflet imens care au ajutat la salvarea a mii de animale din Ucraina, de la începutul războiului. Ei s-au ocupat de toată logistica în ceea ce privește transportul și, în noaptea dinaintea scoaterii lui Bolik și Elza din închisoarea în care au fost condamnați fără vină, au muncit intens, ore în șir și contracronometru, ca să întărească cuștile de transport confecționate special pentru această operațiune de salvare.
A fost o onoare să lucrăm alături de fiecare dintre voi. Fără implicarea tuturor această salvare nu ar fi fost posibilă, așa că putem afirma cu toată convingerea că de această dată războiul a unit! A unit atât de multe ONG-uri și oameni din mai multe țări pentru a-I vedea în siguranță pe Borik și Elza.”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei „Milioane de prieteni” pe pagina de Facebook.

reamintim că ursul a fost adus tocmai de la Cernăuți, după un drum lung de 1.000 de kilometri. Toată viaţa lui, ursul, a stat într-o cuşcă minusculă de la un complex din zonă.

Alături de el a venit şi lupoaica Elza, de 3 ani, care şi ea a fost închisă până acum.

 

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes