Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Record incredibil la Poșta Română. O scrisoare trimisă din Marea Britanie în 1947, a ajuns la destinaţie după 76 de ani. Destinaţia: Viscri, satul în care chiar Regele Charles al Marii Britanii are o casă

Publicat

pe

O întâmplare cu totul ieșită din comun a avut loc zilele trecute, când Poșta Română a livrat la o adresă din comuna Viscri, o scrisoare. Nimic neobișnuit până aici. Dacă privești însă data expedierii lucrurile se schimbă. 17 august 1947 este data la care un prizonier de război a trimis o scrisoare soției sale care locuia în satul Viscri. Întâmplarea a fost dezvăluită de jurnalista Camelia Csiki, pe Facebook.

Publicitate

Din păcate, scrisoarea a ajuns mult prea târziu, pentru că între timp, se pare că atât expeditorul cât și destinatara nu mai trăiesc.

Scrisoarea, cu o caligrafie impecabilă, este scrisă în limba germană, de unde înțelegem că era vorba despre o familie de sași.

Un prizonier de război a trimis în 17 august 1947 o scrisoare către soția lui care locuia în satul brașovean Viscri…Scrisoarea a ajuns abia alaltăieri la destinație! Adusă de Poșta Română… După 76 de ani!!!

Publicitate

Între timp au murit atât expeditorul cât și destinatarul…El nu s-a mai întors în România, după ce a fost eliberat, și-a refăcut viața în străinătate. Ea nu l-a uitat niciodată, nu s-a mai recăsătorit și a murit prin anii ’80. Nu îmi dau seama ce ar fi putut schimba în destinul lor această scrisoare rătăcită, dar poate ar fi schimbat, dacă ar fi ajuns la timp…”, scrie jurnalista.

Scrisoarea are ştampila de experiere din Marea Britanie, şi cu siguranţă cel care a trimis-o nu ştia că regele Marii Britanii îşi va cumpăra o casă în satul din judeţul Braşov.

Dacă ar fi ştiut cum lucrează Poşta Română, cu siguranţă Regele Charles al 2-a ar fi adus-o el, mai cu seamă că de mai bine de un deceniu, an de an aproape ajunge la Viscri.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes