Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Razie printre transportatorii de persoane, în zorii zilei: 8 permise de conducere reținute pentru conducere sub influența alcoolului

Publicat

pe

În data de 13 ianuarie 2023, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat o acțiune pentru a preveni și combate abaterile săvârșite la regimul rutier, cu accent pe transportul rutier public de persoane și reducerea victimizării populației prin accidente rutiere. Această acțiune s-a desfășurat în intervalul orar 06.30 – 09.30 și a avut loc concomitent în toate județele țării.

Scopurile acțiunii au inclus: verificarea respectării perioadelor de conducere, a pauzelor și perioadelor de odihnă, legalitatea tipului de transport, verificarea existenței documentelor necesare și obligatorii, verificarea respectării traseului și a graficului de circulație, testarea alcoolscop a conducătorilor de autovehicule, verificarea valabilității inspecției tehnice periodice și verificarea modalității de respectare a normelor legale în vigoare.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii brașoveni au verificat 463 de autovehicule și au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, dintre care 49 au fost pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice și 3 pentru nerespectarea altor acte normative. De asemenea, au fost reținute 11 permise de conducere pentru a fi suspendate, dintre care 8 au fost pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Polițiștii rutieri din Brașov continuă să acționeze pentru a asigura respectarea normelor rutiere și siguranța pe drumurile publice.

În plus, în cadrul acțiunii au fost verificate și autovehiculele de transport rutier public de persoane, pentru a se asigura că respectă toate normele legale în vigoare. Aceasta a inclus verificarea existenței verificării metrologice a aparaturii tahograf, verificarea legalității tipului de transport, sub aspectul autorizării, verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune, prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, față de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz.

Publicitate

Polițiștii brașoveni au subliniat importanța acestei acțiuni pentru a asigura siguranța pe drumurile publice și a reduce numărul de accidente rutiere. Ei au solicitat sprijinul și cooperarea cetățenilor pentru a respecta normele rutiere și a contribui la creșterea siguranței pe drumurile publice. Polițiștii rutieri din Brașov vor continua să organizeze acțiuni similare pentru a asigura respectarea normelor rutiere și siguranța pe drumurile publice.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes