Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Razie amplă a poliţiştilor braşoveni în trafic şi în trenuri. Amenzi de 77.000 de lei în doar patru ore

Publicat

pe

Publicitate

La data de 11 august 2021, în intervalele orare 07.00 – 09.00 și 17.00 – 19.00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Brașov, au organizat și desfășurat acțiuni, în sistem integrat, pe raza întregului județ Brașov, ce au avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, prevenirea și combaterea conducerii autovehiculelor de către conducători auto aflați sub influența alcoolului, menținerea ordinii și siguranței publice, combaterea faptelor antisociale, protejarea fondului piscicol și forestier.

De asemenea, au fost desfășurate activități specifice în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători, acționându-se și în zona trecerilor la nivel cu calea ferată pentru prevenirea accidentelor soldate cu victime și/sau pagube materiale însemnate.

În cadrul activităților desfășurate au fost angrenate 96 de forțe de ordine din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră și poliţie transporturi și au fost utilizate aparatele Trucam și Autovision, precum și aparatele DrugTest și alcooltestele.

Pentru abaterile constatate, polițiștii brașoveni au aplicat 256 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv pentru nerespectarea regimului legal de viteză, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată, alte abateri la regimul rutier și alte abateri prevăzute de alte acte normative.

Publicitate

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 77.000 lei.

De asemenea, polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, 10 permise de conducere, dintre acestea 4 fiind pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 1 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 5 pentru săvârșirea altor abateri la regimul rutier.

Totodată, polițiștii au reținut 8 certificate de înmatriculare și au constatat 3 infracțiuni, dintre acestea 1 infracțiune la regimul rutier, respectiv punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și 2 infracțiuni de altă natură. În toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale instrumentate sub coordonarea unităților de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Pe linie silvică, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și au confiscat cantitatea de 4 mc material lemnos, valoarea acestuia fiind de 1.800 lei.  De asemenea, au fost verificate 10 obiective privind respectarea normelor legale referitoare la sistemele de securitate.

Reamintim faptul că, scopul tuturor activităților desfășurate de către polițiștii brașoveni nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege.

Siguranța tuturor cetățenilor reprezintă o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Brașov!

Fiți responsabili în trafic și adoptați întotdeauna o conduită preventivă!

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes