Connect with us
Publicitate

Sport

FOTO / Raul Săpătaru, tânărul braşovean care a cucerit lumea la cele mai importante concursuri de fitness şi culturism. La doar 23 de ani este deja campion mondial la categoria fit model şi campion european universitar

Publicat

pe

Publicitate

Un tânăr din Braşov reprezintă oraşul şi ţara la unele dintre cele mai prestigioase concursuri de fitness şi culturism din lume, şi nu numai că reprezintă, Raul are deja foarte mult succes în acest sport şi urcă pe cele mai înalte trepte ale podiumurilor la aceste competiţii. Chiar dacă practică fitnessul doar din anul 2018, deja are foarte multe titluri şi medalii cucerite.

Ultima competiție la care a participat, şi de unde s-a întors cu două medalii, a fost Malta Grad Prix, acolo unde a deveni dublu campion, atât la juniori cât şi la seniori, la cea de-a doua categorie fiind cel mai tânăr competitor.

„Culmea că cel mai important titlu pe care l-am cucerit a fost unul dintre cele mai ușoare de obținut, este vorba de titlul de campion mondial la categoria fit model în 2022. Concurs la care nu trebuia să particip dar sub îndrumarea coordonatorului categoriei și în același timp prietenului meu Bogdan Vaipan am decis să fac deplasarea și iată că am avut succes. Rezultatele din Malta au fost o surpriză și pentru mine. La 10 minute după ce am reușit să căștig locul 1 la categoria de juniori am urcat pe scena și am “bătut” și seniorii, eu fiind cel mai tânăr sportiv din cei 12 concurenți.”, a spus Raul

Raul Mihai Săpătaru este personal trainer, şi spune că iubește această meserie şi că simte că aşa i-a fost sortit să o practice. Practică sportul de performanţă de la 10 ani, atunci când s-a apucat de înot, sport care l-a ajutat foarte mult în cariera lui şi în performanțele pe care acum le are în fitness și culturism.

Publicitate

„Pot spune că am reușit aceste performanțe atât de devreme mulțumită tatălui meu care m-a învățat de la o vârstă fragedă ce înseamnă sportul de performanță, disciplina și consistența. Datorită tatălui meu care a clădit în mine dorința de a excela și care m-a învățat de la o vârstă fragedă ce înseamnă sportul de performanță, disciplina, respectul față de sine și respectul față de ceilalți, mi-a fost ușor să găsesc o armonie între viața personală și cea profesională. Performanța a fost mereu pe primul plan, chiar dacă uneori am sacrificat viața socială.”, ne-a spus Raul Săpătaru.

Tânărul braşovean spune că sportul de performanță practicat de la o vârstă fragedă construiește oameni de succes atât pe plan profesional cât și pe plan personal, cu recunoștință, disciplină, respect, voință și consistență se poate ajunge oriunde.

Va continua cu acest sport şi speră ca aceasta să fie doar începutul, iar pe viitor să cucerească pentru românia şi mai multe titluri.

„Fitnessul și culturismul o să facă parte din viața mea tot timpul, nu este numai un sport pentru mine, ci un stil de viață după care mă ghidez. Tot ce este frumos este greu, iar sacrificii trebuie făcute în orice ramură sportivă ca să obținem performanțe. Planuri concrete pe viitor nu am. Drumul vieții mele este în mâinile lui Dumnezeu. Daca sănătatea îmi permite, fac tot ce îmi stă în putință să reprezint România cu succes la cât mai multe concursuri internaționale. Vreau să îmi păstrez titlul de campion mondial mult timp și să ascult imnul României de fiecare dată de pe prima treaptă a podiumurilor.”, a concluzionat Raul Săpătaru.

Cele mai bune performanţe ale lui Raul Săpătaru în cariera lui sunt:

  • Campion Mondial Fit Model – 2022
  • Campion Național Seniori – 2022
  • Campion European Universitar – 2023
  • Vicecampion European Seniori – 2023
  • Vicecampion Mondial Juniori – 2023
  • Campion Cupa Mondiala Fit Model – 2023
  • Dublu Campion Malta Grand Prix – 2023
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes