Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Proiect inedit al elevilor unei şcoli dintr-o comună din Braşov. Au realizat o seră din bidoane de plastic

Publicat

pe

Elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale din Recea au propria lor grădină cu zarzavaturi la şcoală, iar în mijlocul ei au construit o seră din plastic reciclabil.

Un proiect aparate s-a născut la Recea în această primăvară. El este dedicat elevilor Şcolii Gimnaziale ,,Genereal Ioan Boeriu” din comuna Recea. Copiii, ajutaţi de dascăli, au ridicat o seră din pet-uri şi au făcut o grădină cu straturi. Ei vor învăţa în mod practic cum să cultivi zarzavaturi şi cum să protejezi mediul prin refolosirea materialelor reciclabile, transmite salutfagaras.ro.

„Am făcut o seră din pet-uri reciclabile şi am montat-o la vedere, în curtea şcolii, proiect pe care am reuşit să îl punem pe picioare prin programul Ştiinţescu. Sera ecologică are pereţii din pet-uri pe care le-au strâns copiii. Am folosit pet-uri de 1,5 litri, de 2 litri, de 2,5 litri, de toate felurile. Am făcut până acum pereţii serei şi mai am avem de lucru la acoperişul ei, pentru care mai trebuie să strângem încă vreo 400 de pet-uri. Doamna de biologie a pus fertilizator în seră şi va pune diverse seminţe. Pe lângă seră am făcut şi o grădină de zarzavat. Fiecare clasă are propria ei grădină şi vom face un concurs în care vom alege stratul cel mai frumos. Până acum avem ceapă, avem ridichi, salată etc”, a declarat prof. Nelu Avram, directorul Şcolii Gimnaziale.

Toată munca de grădinărit şi cea de montare a serei a fost făcută de colectivul şcolii.

Publicitate

Unitatea de învăţământ are 390 de copii, începând cu grădiniţa, apoi cu ciclul primar şi terminând cu ciclul gimnazial. La şcoala din Recea se strâng micuţii din toate satele comunei. Acum, pe lângă materia didactică din manuale, copiii au posibilitatea să înveţe din propria lor experienţă cum se cultivă legumele, cum se foloseşte îngrăşământul, cum trebuie îngrijite zarzavaturile, cum putem avea grijă de mediul înconjurător, cum refelosim materiale reciclabile.

Sursa foto: salutfagaras.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes