Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Produse expirate de 4 ani, vândute într-un magazin din Covasna. Ce alte nereguli au descoperit comisarii de la Protecția Consumatorului

Publicat

pe

În dorința de a face profit, mulți patroni de magazine ignoră regulile impuse de autorități și scot la vânzare produse neconforme. Un caz revoltător a fost descoperit într-un magazin localitatea Tinoasa, din județul Covasna. În urma unui control, comisarii de la Protecția Consumatorului au găsit produse expirate de patru ani. Este vorba despre dropsuri cu aromă de mentă cu termen de expirare 24.04.2019.

La același magazin, comisarii de la Protecția Consumatorului au mai găsit pungi de porumb expirat din 29.05.2022, dar și biscuiți cu termenul de valabilitate depășit din 30.10.2021.

rbt

Probleme au fost descoperite și la un alt magazin alimentar din localitate. Cântarul era neconform, iar o parte dintre produse nu erau depozitate în condiții corespunzătoare. Iar la o altă societate, inspectorii au dat o amendă usturătoare pentru că buteliile GPL erau ruginite, nu aveau gardă și erau neverificate de instituțiile competente.

Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Covasna a postat pe contul său de Facebook informații despre controalele făcute în localitatea Tinoasa. Iată postarea integrală a comisarului șef CJPC Covasna, Mircea Diacon:

Publicitate

„În urma acțiunilor de control în localitatea Tinoasa, județul Covasna din data de 08.06.2023, au fost sancționați trei operatori economici :

  • Hanul Piroska Csarda, amendă contravențională în sumă de 5000 lei, pentru nerespectarea condiții declarate sau prescrise pentru produsele alimentare, aparat de măsurat (cântar) neconform.
  • Kovacs Erno PFA, amendă contravențională în sumă de 5000 lei, pentru vânzarea butelii GPL(aragaz) neverificate ISCIR, ruginite, fără gardă, utilizarea acestora pot pune în pericol sănătatea sau viața consumatorilor, au fost oprite de la comercializare.
  • SC Komano Impex SRL, amendă contravențională în sumă de 5000 lei, pentru comercializarea de produse alimentare cu termenul de valabilitate depășit la unele produse de doi ani, spații frigorifice cu depuneri de gheață în exces, depozitare neconforma(înghețată la un loc cu pui congelat, mici și alte produse din carne), autorizație de funcționare nevizata pe anul 2023, magazinul alimentar fost închis temporar pana la remedierea deficiențelor și obținerea autorizației”.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes