Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / Problemele pe care ninsoarea abundentă le-a făcut la Braşov. Peste 50 de copaci rupţi

Publicat

pe

Publicitate

Dacă odată cu oprirea ninsorii, activitatea de deszăpezire și-a arătat eficiența inclusiv în interiorul cartierelor, zăpada abundentă și grea a făcut ca zeci de arbori și crengi să se prăbușească peste trotuare, străzi, rețele electrice, clădiri sau în grădinile blocurilor. Echipele de intervenție au acționat până după miezul nopții pentru îndepărtarea arborilor căzuți, iar în această dimineață au reluat activitatea, având în vedere numărul mare de situații de acest gen.

Ieri, echipele municipalității și ale operatorului cu care Primăria are contract pentru întreținerea de zone verzi au intervenit în peste 40 de zone afectate, fiind îndepărtați peste 50 de arbori și crengi de mari dimensiuni.

În această dimineață, echipele acționează în interiorul cartierelor și răspund sesizărilor primite, conform estimărilor fiind vorba de alte câteva zeci de intervenții. Am format inclusiv echipe care verifică pe teren arborii și arbuștii foarte încărcați, în pericol să se rupă, și îndepărtează zăpada.

În ceea ce privește activitatea de deszăpezire, de ieri dimineață, de la ora 4:00, s-a acționat  continuu pe străzile principale, pe cele în pantă, pe străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun, în zonele în care funcționează unități medicale, unități de învățământ și instituții de intervenție, 40 de utilaje de deszăpezire fiind implicate în această activitate.

Publicitate

După oprirea ninsorii, s-a intrat și în interiorul cartierelor, astfel că în această dimineață s-a putut circula în condiții bune pe majoritatea străzilor.

În acest moment, mai acționează aproximativ 12 utilaje de deszăpezire, în Șchei și pe străzile secundare din cartiere.

În ultimele 24 de ore s-au utilizat aproximativ 280 de tone de material antiderapant, stocul municipalității fiind de aproximativ 1.500 de tone.

În Poiana Brașov au acționat 4 utilaje, iar alte 3 au deszăpezit drumul spre Poiană, în perioadele de ninsoare abundentă.

Având în vedere condițiile meteo, le reamintim brașovenilor că autoturismele trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă, iar înainte de a porni la drum mașinile trebuie curățate, pentru a avea o vizibilitate optimă. În același timp, îi invităm pe brașoveni să utilizeze mijloacele de transport în comun în locul autoturismelor proprii, acestea asigurând condiții optime de confort, viteză și siguranță.

Conform prevederilor legale, persoanele fizice și juridice din municipiul Brașov au obligația de a curăța trotuarele din dreptul proprietăților pe care le dețin.

Cetățenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratul Comprest, la numărul de telefon 0268-416495. În cazul în care solicitările nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru la dispeceratul Primăriei Brașov, tel. 0268-416550, sau direct la Serviciul de Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel. 0268 416550, tasta 9, int. 127, 253, 254, email: [email protected].

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes