Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / Primul tir cu ajutoare pentru vecinii ucraineni va pleca mâine din Brașov spre Cernăuți. Municipalitatea a pregătit și 500 de locuri de cazare pentru refugiați

Publicat

pe

Publicitate

Grupul „Brașov pentru Ucraina” a reușit deja să organizeze primul transport cu donații pentru ucrainenii afectați de război. Autoritățile locale, împreună cu mai multe organizații nonguvernamentale vor trimite către Cernăuți un tir cu ajutoare umanitare. Sunt produse și obiecte donate de brașoveni în ultimele zile, iar printre ele se numără apă îmbuteliată, conserve, scutece de unică folosință, biscuiți etc.

Un al doilea transport cu materiale sanitare va lua calea Ucrainei vineri. Responsabilii au făcut și o listă cu produse pe care oamenii de bine le pot dona:

  • scutece copii și adulți;
  • lapte praf;
  • saci de dormit;
  • mănuși chirurgicale M și L;
  • betadină;
  • bureți hemostatici surgispon;
  • oximetre;
  • glucometre;
  • atele Spencer.

Centrul de colectare a donațiilor a fost deschis la CATTIA, iar brașovenii care vor să dea o mână de ajutor cetățenilor din țara vecină pot să ducă acolo alimente, produse de igienă, medicamente, îmbrăcăminte, încălțăminte sau orice alte lucruri de strictă necesitate. Locația se află pe strada Institutului, numărul 35 (poarte 3, în spatele clădirii), iar programul de funcționare este de la 8.00 la 20.00, în fiecare zi. Accesul la CATTIA se poate face și cu autobuzul liniei 24.

Pe lângă ajutoare, municipalitatea a pregătit și 500 de locuri de cazare pentru refugiații ucraineni care vor ajunge în Brașov.

Publicitate

„Ne pregătim și să întâmpinăm și să cazam cetățeni ucraineni în Brașov. Avem aproximativ 500 de locuri de cazare, dintre care o parte ale Primăriei Brașov, prin serviciul piețe și prin Direcția de Asistență Socială, o parte în unitățile de cazare oferite de SIF Transilvania, la Hotel Capitol și în Hotel Corona, locuri de cazare oferite de brașoveni – locuri private, în apartamentele lor – precum și locuri puse la dispoziție în apartamente oferite de dezvoltatorii imobiliari. Invităm pe această cale și alte unități de cazare care vor să vină în sprijinul cetățenilor ucraineni să ne transmită locurile pe care le au disponibile și pe care le pun la dispoziție în acest sens”, a declarat viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu.

O parte dintre aceste locuri sunt dormitoarele aflate în administrarea serviciului de piețe, altele sunt puse la dispoziție de Direcția de Asistență Socială, care vor fi utilizate în principal pentru situații de persoane carantinate. Cele mai multe sunt puse la dispoziția celor care vin din Ucraina, cu sprijinul SIF Transilvania, în hotelurile Capitol și Corona. Nu în ultimul rând, un dezvoltator imobiliar a pus la dispoziția acestui program 50 de apartamente, la care se adaugă și spațiile de cazare pe care brașovenii s-au oferit să le asigure prin intermediul formularului de sprijin, existent pe site-ul primăriei.

sursa foto: Primăria Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes