Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Primii salvatori români au ajuns în zonele afectate de cutremurele din Turcia. 60 de persoane și 4 câini de urmă vor da o mână de ajutor autorităților turce

Publicat

pe

Publicitate

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia.

Aceasta este prima zonă pe care autoritățile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD, cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România.

Salvatorii români au început să construiască baza de operații, concomitent, pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin. Totodată, în această dimineață, înainte de a începe deplasarea către locația bazei de operații stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofițer și 2 subofițeri cu 2 câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaștere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidențială afectată de cutremur.

Reamintim faptul că salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.

Publicitate

Țara noastră a fost a doua, după Olanda, care a primit acceptul să trimită o echipă de salvatori, formată din 60 de pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, medici și asistenți SMURD și patru câini de urmă, special pregătiți să găsească victime sub dărâmături. Salvatorii au plecat de la baza aeriană 90, cu avioane militare „Hercules”, și „Spartan”. Cei 60 de salvatori sunt special antrenați să găsească supraviețuitori prinși sub dărâmături, și vor participa la misiunile de căutare din Turcia.

Bilanțul victimelor cutremurelor este unul înfiorător. Autoritățile au estimat, până acum, peste 4.000 de morți și peste 16.000 de persoane rănite. Autoritățile de la Ankara spun că se confruntă cu cea mai mare catastrofă din anul 1939 încoace. Seismologii spun că acesta este unul dintre cele mai grave cutremure petrecute până acum, în toată lumea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes