Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO / Primele imagini cu autobuzele electrice Karsan care vor circula pe Linia 5. Şoferii au plecat la fabrica din Turcia pentru a învăţa să le conducă

Publicat

pe

Publicitate

Mai mulţi şoferi ai RATBV sunt plecaţi în aceste zile în Turcia, la fabrica Karsan, pentru a vedea specificaţiile noilor autobuze care vor circula pe Linia 5. Oamenii au plecat pentru a vedea cum se conduc aceste autobuze şi care sun comenzile lor. 

„Ne pregătim deja pentru exploatarea celor 12 autobuze electrice articulate de 18 metri, care vor circula pe linia 5 din Brașov! Trei dintre noi suntem în aceste zile la unitatea de producție Karsan, pentru a fi la curent cu fabricarea autovehiculelor complet nepoluante ce vor circula de la anul pe străzile Brașovului. Acest tip de vehicule, achiziționate de Primăria Municipiului Brașov, o premieră pentru orașul nostru, sunt de tip articulat, cu podea joasă, cu o capacitate de 154 de persoane, dintre care 50 pe scaune și sunt echipate cu sistem wi-fi pentru călători și sistem de numărare a pasagerilor. Potrivit estimărilor făcute, introducerea în circulație a autobuzelor electrice articulate pe linia 5 reduce emisiile (în CO2 echivalent) cu 681 tone CO2/an.

Aceste vehicule complet nepoluante se vor adăuga în parcul RATBV și celor 25 de troleibuze articulate Solaris Trollino, cu autonomie pe baterii, a căror livrare va începe în curând și care vor circula, încă de la început, pe linia 8.”, a transmis RATBV pe pagina de Facebook a instituţiei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes