Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Premieră la Braşov! Pompierii au „noi colegi” roboţi. Sting incendii, transportă victime şi evacuează fumul

Publicat

pe

O premieră în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov. De ieri, 8 iunie, o autospecială pentru transport roboţi, achiziționată în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, completează parcul auto al ISU Brașov.

Autospeciala este destinată intervenției rapide în cazul incendiilor de mari proporții înregistrate la obiective și platforme industriale, fixe și mobile, precum și în zone comerciale (cu potențial de explozie), în spații închise sau deschise (contaminate chimic, biologic și nuclear), cu risc ridicat de producere a accidentelor sau contaminării personalului.

Fiecare autospecială conține câte doi roboţi cu motor electric şi doi roboţi cu motor termic al căror control se face prin intermediul telecomenzii fără fir, tip joystick, cu tabletă, un lift hidraulic de încărcare-descărcare a roboţilor, un compartimentul de depozitare a roboţilor şi a accesoriilor și staţia de încărcare a bateriilor necesare funcţionării roboţilor şi a altor echipamente. O astfel de autospecială costă aproape 7 milioane de lei (cu TVA inclusă).

De asemenea, roboții pot îndeplini misiuni de stingere a incendiilor, de evacuare a fumului și a gazelor, de observare, iluminare a zonelor de acțiune, transport echipamente și persoane rănite, analiză a mediului afectat cu ajutorul senzorilor și transmiterea informațiilor despre acesta către un monitor, colectarea și transmiterea imaginilor foto și video atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, detecție chimică și nucleară, precum și eliberarea căilor de acces prin spargere/împingere, tractare/remorcare.

Publicitate

Acești roboți de intervenție au rolul de a intra în zonele care sunt în pericol crescut pentru pompierul în sine, să intervină, au mai multe modalități de intervenție, de stingere, fiind conectați la o mașină de pompieri și gestionați de un pompier de la distanță, au senzori chimic, biologic, radionuclear, pot fi transportați pe ei, pe targă, pacienți și au și alte funcții.

Principalul obiectiv al Proiectului VIZIUNE 2020 este și va rămâne achiziționarea unei tehnici de intervenție performantă, care să asigure cetățenilor servicii de cea mai înaltă calitate, sens în care vor fi depuse eforturile necesare pentru ca acest proces să continue în cele mai bune condiții, iar angajamentele asumate să fie optim îndeplinite

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes