Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Povestea lui Nicușor Ilie, pirotehnistul cu care se mândreşte ISU Braşov. Fost jandarm şi vicecampion mondial la karate

Publicat

pe

Ilie Nicușor este încă unul dintre pompierii brașoveni cu care ne mândrim. Având peste 25 de ani de carieră militară, îl putem considera un exemplu pentru tinerii proaspăt încadrați în arma pompierilor.

Publicitate

Nicușor are 46 de ani, și este din Buzău. A visat la cariera de militar încă de când era copil, dorind să își aducă contribuția la binele și siguranța comunității. Și-a început cariera militară în 1999 în cadrul jandarmeriei, iar începând din anul 2007 face parte din familia de pompieri a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” al judetului Brașov.

„Fiind calificat ca și pirotehnist încă de când activa în cadrul plutonului anti-tero al Grupării Mobile de Jandarmi Brașov, s-a integrat imediat în echipa pirotehniștilor din cadrul instituției noastre, devenind mai târziu unul dintre comandanții de echipaj ai acesteia.

Ne-a povestit cu mult entuziasm despre misiunile la care participă, dezvăluindu-ne că fiecare misiune are un anumit grad de risc, dar pregătirea lor continuă și experienta dobândită în decursul anilor îi ajută să acționeze corespunzător la fiecare misiune la care participă.

Publicitate

Dintre cele mai dificile misiuni, ne-a menționat una din anul 2010, când au fost solicitați în Predeal, lângă calea ferată, pentru un proiectil de calibrul 250mm, care se trăgea de pe un tun instalat pe o platformă de cale ferată. O altă misiune memorabilă a fost cea în care au ridicat și distrus peste 15 bombe de aviație descoperite între localitățile Codlea și Hălchiu.

Crescând într-un mediu nu prea prietenos, în care tinerii formau grupuri, din care el niciodată nu a fost invitat să facă parte, era mereu șicanat. Acest lucru l-a motivat ca, în 1987, la 10 ani, să se înscrie la cursuri de judo și karate. Nu a trecut mult timp și și-a descoperit pasiunea pentru sport, continuând antrenamentele de-a lungul anilor. După 10 ani, în 1997, a devenit instructor și a înființat o asociație sportivă, pentru copiii și tinerii, dar și pentru adulții dornici de a cunoaște tainele acestor sporturi. De la înființare până în prezent, asociația se poate mândri cu impresionanta cifra de peste 10000 de tineri care au participat de-a lungul timpului la antrenamente, dintre care mulți sunt cadre ale MAI.”, a transmis ISU Braşov pe pagina de Facebook.

În decursul ascensiunii lui ca și sportiv de performanță, în palmaresul lui a adăugat un titlu de vice-campion național la karate și două titluri de vice-campion mondial la categoria de autoapărare. Însă, ca și antrenor dedicat, medaliile obținute de cei pe care îi antrenează nu s-au lăsat așteptate. Printre cele mai mari realizări se află medaliile obținute la Campionatul Unificat de Arte Marțiale, dar și la Campionatul Mondial de Hand to Hand Fighting din Kazahstan, un campionat destinat sportivilor din structurile militare unde, pentru prima dată, România a obținut o medalie, și anume cea de bronz la categoria de seniori, fete.

Nicușor le recomandă tinerilor sporturile de contact si autoapărare pentru încrederea pe care practicarea acestora o oferă în propria persoană, pentru un mod de viață sănătos și o condiție fizică bună, pentru auto-disciplină, și nu în ultimul rând pentru legăturile de prietenie trainice pe care le oferă.

„Ne mândrim cu eforturile tale duble în slujba comunității, atât ca pompier care oferă siguranță cetățenilor, dar și ca și antrenorul care redă încrederea în sine a tinerilor, îndrumându-i spre modul de viață disciplinat și sănătos pe care îl oferă sportul.

Publicitate

Felicitări!”, au mai transmis reprezentanţii ISU Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes