Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Povestea cu happy end a ariciului Jimmy

Publicat

pe

Jimmy este un arici extrem de simpatic, care a avut un noroc fantastic. A rămas fără mamă de când era foarte mic, dar a fost găsit de o tânără cu suflet mare.

Publicitate

L-a îndrăgit din prima clipă și l-a luat în casa ei unde l-a hrănit cu biberonul și l-a îngrijit până când s-a făcut mare. Acum, a venit timpul ca Jimmy să se întoarcă acolo unde este de fapt casa lui.

Tânăra s-a gândit că nu este un loc mai bun pentru a-l lăsa înapoi în natură decât pădurea Asicuaşiei „Milioane de Prieteni” Libearty, într-o zonă cu multă vegetație și ferit de orice pericol. De astăzi, Jimmy a început o viață nouă. Decizia de a-l lăsa să se întoarcă în mediul lui natural a luat-o după ce a citit apelul făcut de doamna Cristina Lapis, președinte al AMP, în urmă cu doar câteva zile, care a transmis prin intermediul reţelelor de socializare cît de important este ca aceste mici animale să fie lăsate în mediul lor natural, chiar dacă dăm nas în nas cu ele pe stradă.

Aici aveţi apelul Cristinei Lapis.

Publicitate

În toți acești ani, de când Asociația Milioane de prieteni luptă pentru drepturile animalelor și face eforturi uriașe pentru a conștientiza importanța protejării mediului înconjurător, am visat să nu mai văd animale sălbatice folosite pe post de jucării și folosite pentru profitul material al unor persoane lipsite de conștiință, etică și compasiune.

Am suferit deci un șoc să văd într-un petshop o nouă „atracție” pentru clienții care ignoră totul despre un animal sălbatic. După hamsteri, iepurași, chinchile, păsări, iată că, mai nou, se vând arici!

Protejat prin Convenția de la Berna din 1981, ariciul nu este un animal de companie!!! Este un animal sălbatic al cărui habitat este pădurea și uneori grădinile, unde ei își construiesc cuiburi din frunze și ierburi uscate.

Metabolismul lui îl face ca să doarmă ziua și să vâneze noaptea. Este un omnivor și mănâncă insecte, melci, miere, fructe uscate…

Hibernează iarna, se trezește la jumătatea lunii aprilie și are o speranță de viață de până la 7 ani. Este un animal zgomotos. Când se înfurie suflă, scuipă, mârâie și țipă. Când simte un pericol se transformă într-un ghem de ace. Are până la 6000 de ace pe corp. E un animal căruia îi place să trăiască în familie, alături de alți arici. Este un animal important pentru menținerea echilibrului ecologic. Consumă într-o noapte circa 200 grame de larve, gândaci şi alte insecte.

Publicitate

25% din arici mor din cauza pesticidelor, alți25% sunt victime ale circulatiei, iar cei care supraviețuiesc se reproduc foarte lent, de aceea specia lor este în pericol.

Cine are grădină poate să se trezească într-o zi cu un „musafir țepos”. Privește-l, nu pune mâna pe el, lasă-l să aleagă dacă vrea să rămână în grădina ta și nu-l împiedica să plece. Poate are familie care-l așteaptă.

Fac pe aceasta cale un apel tuturor celor care iubesc animalele să nu se lase tentați de ideea de a cumpăra un arici de la cei care au decis să câștige bani cu orice preț, mergând până la a reproduce arici în captivitate pentru a-i vinde. Locul ariciului nu este într-o casă, pe parchet, pe gresie sau într-o cușcă mizeră.

El are nevoie de libertate, ca și noi, oamenii. Intervenția distrugătoare a omului în natură, piețele de animale sălbatice sunt asociate răspândirii noului virus SARS- Cov2.

„Protejand animalele, ne protejăm pe noi oamenii şi am putea avea șansa de a trăi în armonie cu natura care ne înconjoară”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Melos Negros

    22 octombrie, 2020 at 10:35 am

    Cât am mers pe bicicletă zi de zi 15 ani la rând, am văzut o groază de pisici, porumbei, arici și chiar veverițe călcate de oligofrenii vitezomani: chiar ieri am trecut pe str. Cerbului unde am văzut c-a fost nevoie să se pună…3 praguri la câte 50 de metri, pentru ca tembelii să nu poată să-și ia avânt printre mașinile parcate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes