Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / Peste 50 de amenzi aplicate de poliţişti pentru braşovenii care aveau câini periculoşi şi nu respectau legea

Publicat

pe

Publicitate

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Biroul pentru Protecția Animalelor au desfășurat activități complexe, în mai multe localități din județ, atât în vederea prevenirii, prin informarea comunității, cât și pentru identificarea și sancționarea faptelor care contravin legislației din domeniul protecției animalelor.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov, cu responsabilitate și din grijă pentru bunăstarea animalelor, desfășoară în mod constant acțiuni pentru prevenirea, identificarea și sancționarea abaterilor de la normele legale din domeniul protecției animalelor.

Astfel, în ultima perioadă, polițiștii au diversificat activitățile de monitorizare, context în care au intensificat verificări efectuate în mediul virtual, pe diverse platforme sau site-uri, pe care este promovată vânzarea de animale sau în conținutul cărora pot fi observate acte de cruzime, nereguli, abateri de la legislație și alte fapte care nu respectă condițiile de viață și bunăstare a animalelor, sau care pun în pericol viața acestora.

În acest context, în cadrul unei acțiuni care s-a desfășurat în perioada lunilor martie – iunie a.c., polițiștii brașoveni s-au sesizat din oficiu, au identificat și au verificat 75 de deținători de animale. În cadrul verificărilor, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate deținătorilor de câini periculoși sau agresivi, care nu au îndeplinit obligațiile impuse de legislația în vigoare.

Publicitate

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii s-au autoseziat, au întocmit și continuă cercetările în cadrul a 20 de dosare penale, dintre care 19 pentru săvârșirea infracțiunii de “intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necruative.” și un dosar penal pentru “uciderea cu intenție a animalelor, fără drept”.

Pentru că obiectivul principal este instaurarea unui mediu de siguranță, în pararel, acțiunea a avut ca scop sprijinirea, îndrumarea și consilierea comunității, în vederea conștientizării obligațiilor pe care deținătorii de exemplare animale le au, în conformitate cu prevederile legale din domeniu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes