Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / Peste 300 de saci de gunoi adunaţi de la cabana Caraiman

Publicat

pe

În mai puțin de o lună de la lansarea Inițiativei de Salvare a Cabanelor Montane, Asociația OM pe MUNTE este încântată să anunțe primele rezultate notabile ale acestei campanii de ecologizare și revitalizare a infrastructurii montane din România.

Începând cu data de 31 mai, cabana Caraiman a fost curățată de peste 300 de saci de deșeuri. Acțiunea a început cu o săptămână înainte, când o echipă dedicată de voluntari a colectat și sortat deșeurile de sub terasele cabanei. Vineri, la apelul nostru a răspuns un grup entuziast de pasionați de offroad, care au folosit propriile vehicule pentru a transporta deșeurile până la Piatra Arsă. Aceste eforturi au implicat 13 mașini și două remorci, toate încărcate complet cu saci de deșeuri.

Pentru a facilita procesul de reciclare, deșeurile au fost preluate gratuit de profesioniștii de la Rian Consult, utilizând două dube specializate. Le mulțumim pentru sprijinul oferit în această inițiativă vitală pentru Cabana Caraiman

Pe data de 8 iunie, o nouă echipă de voluntari se va întoarce la cabana Caraiman pentru o altă acțiune de sortare a deșeurilor, cu obiectivul de a colecta peste 500 de saci de deșeuri, în special sticlă. Invităm pe toți cei care doresc să participe să contacteze Cabana Caraiman sau Asociația Montană Cireșarii pentru detalii și organizare.

Publicitate

Pe viitor, în cadrul Inițiativei de Salvare a Cabanelor Montane, vom continua să apelăm la sprijinul comunității offroad pentru a transporta deșeurile către Piatra Arsă, de unde vor fi ridicate pentru reciclare.

Inițiativa de Salvare a Cabanelor Montane reprezintă cel mai ambițios proiect de voluntariat lansat de Asociația OM pe MUNTE, având scopul de aduce împreună voluntari, asociații, firme, ghizi montani, presă, etc,  pentru a revitaliza cabanele montane și pentru a promova un turism responsabil. Oricine dorește să contribuie, fie că este persoană fizică sau juridică, este binevenit să se alăture acțiunilor noastre de voluntariat.

Asociația OM pe MUNTE dorește să adreseze mulțumiri sincere tuturor voluntarilor și partenerilor care au investit timp și resurse proprii pentru a sprijini această cauză nobilă. Aceștia au demonstrat că, împreună, putem pune bazele și putem promova un turism montan responsabil și sustenabil în România.

Mulțumiri speciale pentru susținere: Bocancii Veseli – Servicii de Ghidaj Montan, Mihai Acatrinei – Ghid Montan, Romsilva – Administrația Parcului Natural Bucegi, Salvamont Bușteni – Laurențiu Paraschiv, Ovidiu Bran, Gxg Geo, Ioana Preda, Marian Voda, Laurențiu și mulți alții.

Transportul offroad al deșeurilor reciclabile a fost asigurat de: Cristian Claudiu, SC DASIM SRL, Cătălin Mitea, Man Alexandru, Sorin Pavel, Adrian, Adrian Ungureanu, Cârstea Mihai Alexandru, Dorin, Fred Leftere, LTBusiness, Mateescu Alexandru, Popescu Sergiu, Robert Doi Tâmplari, OFFROADAJUTĂ.

Deșeurile au fost preluate gratuit de Rian Consult, cărora le mulțumim din toată inima.

Acțiunea va continua și în weekendul următor cu o nouă activitate de sortare a deșeurilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes