Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Peste 100 de refugiaţi ucraineni ajunşi Buzău au luat drumul Braşovului, de unde vor merge cu trenul spre Budapesta

Publicat

pe

FOTO: Ciprian Sterian

Peste 100 de refugiaţi din Ucraina sosiţi marti după amiază la Buzău au plecat miercuri noapte către Braşov, pentru a se îmbarca într-un tren cu destinaţia Budapesta.

Publicitate

Refugiaţii au fost transportaţi către Braşov cu 4 microbuze şi un autocar puse la dispoziţie de Instituţia Prefectului Buzău după ce şi-au manifestat dorinţa de a ajunge în diferite ţări din vestul Europei, transmite news.ro.

„Au plecat spre Braşov 120 de cetăţeni pe care i-am găzduit din după amiaza zilei de marţi. Le-am pus la dispoziţie această opţiune pentru că a fost dorinţa dumnealor să îşi continue călătoria pe ruta Braşov Budapesta. CFR Călători ne-a sărit în ajutor şi a adăugat încă un vagon dedicat pentru refugiaţii din Buzău şi am organizat acest transport cu antemergător şi însoţiţi de domnul subprefect Cristea pentru a nu fi probleme pe drum. Pe seară acum se mai gândise să meargă vreo 20 dar nu mai erau locuri. Dacă vor mai fi solicitări vom mai organiza un astfel de transport. Ei din Budapesta au mai multe opţiuni de a ajunge în Polonia sau Germania”, a spus prefectul judeţului Buzău Daniel Ţiclea.

FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian

Cele 120 de persoane care au ales să plece cu trenul spre Budapesta de la Braşov au primit din partea elevilor Colegiului Naţional B.P. Hasdeu din Buzău, sandwichuri, lapte praf pentru copii şi apă aduse chiar de către elevii şi profesorii liceului.

Publicitate

„Încă de mică am fost învăţată să ajut pe cei ce au nevoie şi când am văzut că a început războiul la graniţă am simţit că trebuie să ajut pe cei care sunt mai puţin norocoşi decât mine. De aceea am venit şi în seara sta să le oferim pachete pentru drum”, a declarat Alice Bulf elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional B.P. Hasdeu.

FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes