Connect with us
Publicitate

Sport

FOTO / Peste 10.000 de spectatori au urmărit Cupa Mondială de Sărituri cu Schiurile de la Râşnov

Publicat

pe

La Cupa Mondială de Sărituri cu Schiurile (FIS Ski Jumping World Cup), ce s-a desfășurat între 16 și 19 februarie la, au participat sportivi din 17 țări: Austria, Bulgaria, China, Cehia, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Japonia, Kazahstan, Norvegia, Polonia, România, Slovenia, Elveția, Turcia, Ucraina și Statele Unite.

Publicitate

În cele patru zile de competiție, s-au desfășurat patru probe: două etape de individual fete, o etapă de individual băieți și o etapă de Super Team.

Pentru prima oară în România, conform noului regulament FIS, trei dintre cele patru probe au avut loc pe nocturnă, astfel încât întrecerile să se desfășoare pe timp de seară, ora preferată de spectatori.

„Rețeta” a fost una de mare succes, peste 10.000 de fani venind pentru a-și vedea favoriții. „Înarmați” cu steaguri, goarne și vuvuzele, spectatorii din România, dar și fanii veniți din Polonia, Slovenia sau Austria au creat o atmosferă electrizantă, în ciuda faptului că vremea nu a „ținut” cu sportul.

Publicitate

„Etapa de Cupă Mondială desfășurată în weekend la Râșnov a fost un adevărat succes. Eforturile făcute pentru a aduce instalația de nocturnă din Austria au dat roade, pentru că peste 10.000 de spectatori s-au bucurat, în cele patru zile, de un adevărat spectacol sportiv într-o atmosferă pe care cu greu o putem descrie în cuvinte. Vremea a fost destul de capricioasă, iar vântul și ploaia ne-au dat ceva bătăi de cap. Cu toate astea, per total, am dat încă o dată dovadă de faptul că România poate și merită să găzduiască competiții internaționale importante în sporturile de iarnă”, au anunțat organizatorii, transmite eurosport.ro.

REZULTATELE PROBELOR DE SĂRITURI CU SCHIURILE DE LA RÂȘNOV 2023

Vineri a avut loc prima etapă feminină din Cupa Mondială de Sărituri cu Schiurile (FIS Ski Jumping World Cup) de la Râșnov. Podiumul a fost compus din sportivele Eirin Maria Kvandal (Norvegia) – Locul 3, Eva Pinkeling (Austria) – Locul 2 și Katharina Althaus (Germania) – Locul 1.

Daniela Haralmbie s-a clasat pe locul 14 în competiția de vineri, iar Alessia Mîțu pe locul 40.

Ziua de sâmbătă a debutat cu o nouă probă individuală a fetelor, de această dată desfășurată cu greu în condiții dificile de vânt. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, organizatorii au fost nevoiți să anuleze a doua manșă a etapei. Astfel, după prima manșă, pe podium au urcat sportivele Julia Muehlbacher (Austria) – Locul 3, Eva Pinkeling (Austria) – Locul 2 și Anna Odine Stroem (Norvegia) – Locul 1.

Publicitate

Daniela Haralambie a avut o evoluție foarte bună și s-a clasat pe locul 11 în etapa de sâmbătă de Cupă Mondială de la Râșnov. Românca și-a egalat astfel cea mai bună performanță din istoria competițională, clasându-se pe locul 11 și în anul 2014 în Japonia. De data aceasta însă, Daniela Haralambie a demonstrat că este un sportiv mult mai experimentat și a dat dovadă de maturitate în abordarea săriturii, făcând performanță în condiții dificile de vânt. Bucuria sa este cu atât mai mare cu cât acest rezultat extraordinar a venit la Râșnov, acolo unde a fost susținută de familie, prieteni și admiratori.

Sâmbătă seară, după cele două manșe de concurs, podiumul a fost compus din sportivii Karl Geiger (Germania) – Locul 3, Ziga Jelar (Slovenia) – Locul 2 și Andreas Wellinger (Germania) – Locul 1. Românul Daniel Cacina a reușit sâmbătă, la Râșnov, prima sa calificare în manșa a doua a unei etape de Cupă Mondială de anul acesta și a încheiat competiția pe locul 29. Este astfel primul sportiv român care face, la masculin, puncte în Cupa Mondială de Sărituri cu Schiurile 2023. Mihnea Spulber s-a clasat pe locul 39, Andrei Feldorean pe locul 44, iar Sorin Mitrofan pe locul 47.

Duminică seară s-a desfășurat proba masculină de Super Team, unde au concurat sportivi din 14 țări. După cele trei manșe, pe podium au urcat sportivii din Austria – Locul 3, Slovenia – Locul 2 și Germania – Locul 1.

Echipa României, compusă din Daniel Cacina și Mihnea Spulber, a încheiat etapa pe locul 10, primind puncte de Cupă Mondială și în clasamentul pe națiuni. În clasamentul provizoriu, țara noastră ocupă poziția 13, înaintea Estoniei, Canadei, Ucrainei, Turciei și Kazahstanului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes