Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Peste 1.100 de butelii cu gaz care trebuiau să ajungă la Braşov au fost oprite la graniţă. Marfa venea din Turcia

Publicat

pe

Publicitate

Garda de Mediu Constanţa a anunţat că nu a permis intrarea în ţară a peste 1.100 de butelii încărcate cu gaze fluorurate cu efect de seră, care nu respectau legislaţia. Garda de Mediu a anunţat marţi, că marfa venea din Turcia şi era destinată unei firme din Braşov.

“Garda de Mediu Constanţa nu a permis introducerea pe teritoriul României a 1.140 butelii încărcate cu gaze fluorurate cu efect de seră, R134a, R410a şi R407c.

Marfa avea ca destinație o societate din județul Brașov şi a fost expediată din Turcia.

Societatea importatoare nu a făcut dovada înscrierii în registrul F Gas, respectiv nu a făcut dovada alocării cotei pentru anul 2023.

Publicitate

Cantitatea totală de tone echivalent CO2 aferentă încărcăturii este de 21.145,6, depășind pragul de 100 tone echivalent CO2, astfel încât este necesară alocarea unei cote anuale, conform prevederilor Regulamentului nr. 517/2014 privind gazele fluorurate cu efect de seră”, a transmis Garda de Mediu Constanţa.

Sursa citată a menţionat că acest control a fost realizat împreună cu alte autorităţi, în Punctul de Trecere a Frontierei Port Constanţa.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes