Connect with us
Publicitate

Util

FOTO / Pericol pe drumul ce leagă Braşovul de Buzău. Stânci stau să cadă pe şosea, la barajul Siriu

Publicat

pe

Publicitate

Şoferii care circulă pe DN 10, şosea ce leagă Buzăul de Braşov, sunt pândiţi de pericole pe segmentul dintre kilometrul 79+950 şi borna de la kilometrul 80, în zona barajului Siriu. Concluzia aparţine experţilor de la Secţia de Drumuri Naţionale Buzău, care au alertat autorităţile.

Potrivit acestora, pe versant se găsesc mai multe blocuri de stâncă de dimensiuni medii, aflate în instabilitate, care se pot rostogoli pe şosea.

Conducerea Prefecturii a convocat o comisie formată din toate instituţiile reprezentative în această situaţie, din cadrul Comitetului Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a face verificări la faţa locului, transmite adevarul.ro.

În urma evaluării la faţa locului, efectuată de reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului de Gospodărire a Apelor şi de la Secţia Drumuri Naţionale Buzău, s-a decis ca situaţia ivită pe DN 10 să fie discutată joi în şedinţa CJSU Buzău.

Publicitate

Deocamdată, segmentul de drum expus pericolului este protejat cu două rânduri de parapet. De asemenea, îndepărtarea fluxului de circulaţie de marginea versantului a fost una dintre primele măsuri menite să crească siguranţa traficului în zonă.

”În urma analizei pe care am făcut-o, astăzi, la kilometrul 80, împreună cu grupul de lucru, am constatat că primul din cele două rânduri de parapeţi de beton a fost deteriorat în proporţie de 30-40 %, din cauza anrocamentelor care s-au desprins de pe versant în ultimele luni. Aşadar, problema e reală, căderile de pietre continuă. În plus, e vizibilă apariţia fisurilor în câteva blocuri de stâncă ce stau să se desprindă de pe versantul aflat pe marginea şoselei”, a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea.

La această oră, circulaţia pe DN 10 Buzău-Braşov, la kilometrul 80, în zona Siriu, se desfăşoară normal, fără a se impune măsuri suplimentare de restricţionare a traficului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes