Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Percheziţii în Covasna într-un dosar de trafic de persoane. 11 oameni săraci şi cu dizabilităţi au fost trimişi în străinătate la cerşit. S-au găsit 90.000 de euro şi un kilogram de aur

Publicitate

Publicat

pe

Astăzi, procurorii DIICOT Covasna au efectuat trei percheziții domiciliare în județului Covasna într-o cauză vizând comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de persoane. Simultan, au fost mai multe percheziţii în Ungaria, Germania şi Austria. Procurorii cercetează un grup de persoane care exploata oameni săraci sau cu dizabilităţi fizice sau psihice şi îi trimitea în străinătate la cerşit în străinătate.

Publicitate

„În perioada 2017 – 2022 au fost recrutate prin inducere în eroare privind condițiile deplasării în Germania, respectiv în Austria, un număr de 11 persoane vătămate care au fost transportate spre țările de destinație, fiind exploatate prin obligarea la practicarea cerșetoriei în diferite spații publice: pe străzi, la intersecţii, în faţa magazinelor sau bisericilor, în mijloacele de transport în comun, piețe, etc.

Sumele de bani obținute în această modalitate au fost însușite în totalitate de către membrii grupului infracțional organizat, care, pentru a se asigura că persoanele vătămate nu vor putea să plece, le-au reținut documentele de identitate, lăsând asupra acestora doar o copie a actelor în vederea legitimării în fața autorităților.”, a transmis DIICOT Covasna

La percheziţii au fost ridicate sumele de 90.000 de euro, 9400 de lei, dar și aproximativ un kilogram de bijuterii din aur. De asemenea, au fost identificate 3 imobile asupra cărora urmează să fie instituit sechestrul asigurător.

Publicitate

Astăzi va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna cu propunere de arestare preventivă a unui inculpat.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes