Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO-VIDEO / Pe munte, în zăpadă și în pantaloni scurți. Prin ce aventură de coșmar a trecut un bărbat din Galați care a plecat în drumeție în masivul Bucegi

Publicat

pe

Chiar dacă primăvara a venit, în toată țara, pe munte este încă iarnă în toată regula. Există oameni care aleg să ignore orice atenționare a specialiștilor și se aventurează în zonele montane, fără echipament și fără să cunoască traseele.

Printr-o aventură de coșmar a trecut și un bărbat de 35 de ani, din Galați, care a avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor după o drumeție pe munte. Tânărul se antrena pentru un concurs de alergare montană și a început să urce pe Valea Cerbului, din Bușteni. Nu cunoștea deloc munții Bucegi, așa că s-a orientat doar cu ajutorul telefonului mobil.

Dacă la poalele muntelui vreme era caldă, când a ajuns în partea superioară a masivului, bărbatul a realizat că acolo este iarnă în toată regula. Fără echipament specific, doar cu haine subțiri și îmbrăcat în pantaloni scurți, sportivul a ajuns la Crucea Eroilor, de pe Vârful Caraiman după lăsarea întunericului.

Omul a început să coboare spre oraș și a folosit, din nou, telefonul pentru a-l ghida. Dar bărbatul nu a urmat niciun marcaj de pe munte, așa că a mers în continuu, vreme de câteva ore, fără să știe unde se află și încotro se îndreaptă. Tânărul a și căzut de câteva ori, iar când a simțit că este epuizat a sunat după ajutor.

Publicitate

„Pentru că victima a rămas fără baterie la telefon, comunicarea cu salvatorii a fost foarte scurtă si informațiile sumare. O echipă aflată pe Platou a început imediat căutarea și, la un moment dat, aceștia s-au apropiat foarte mult de bărbatul căutat, dar acesta nu a reușit să se facă auzit la strigatele salvamontiștilor. La căutări a fost mobilizat și un elicopter SMURD, iar când s-a luminat, victima a fost localizată din aer. Înghețat, dar în viață, bărbatul a fost extras și coborât cu bine. A fost transportat apoi la spital pentru investigații”, au transmis reprezentanții Salvamont Bușteni.

sursa foto: Salvamont Bușteni

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes