Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO / Parlamentarii din Ucraina au vizitat centrul de refugiați din Brașov. Oficialii spun că sunt impresionați de organizarea de la CATTIA

Publicat

pe

O delegație de parlamentari din Ucraina, împreună cu șeful misiunii diplomatice ucrainene în România au vizitat astăzi centrul de migranți de la CATTIA, din Brașov. Felul în care autoritățile locale s-au mobilizat pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina i-a impresionat pe oficialii de la Kiev care au făcut un tur de prezentare al centrului, împreună cu primarul Allen Coliban și viceprimarul Flavia Boghiu.

Publicitate

„Reprezint partidul prezidențial din Parlament și sunt aici împreună cu șase colegi din Parlament, într-o vizită de lucru pentru a vedea cum sunt primiți ucrainenii nevoiți să părăsească patria în urma războiului. Am văzut cum sunt cazați, cum sunt primiți, care sunt condițiile în care sunt aici. Înainte de toate mulțumiri în primul rând autorităților locale care au organizat acest centru și suntem foarte impresionați de modul cum a fost organizat, cum este gestionat, cum sunt gestionate procesele în acest centru. Suntem impresionați și mulțumim părții române și în special autorităților locale. Am vizitate și alte centre, dar nu atât de mari precum este acesta de la Brașov, am mai vizitat centre la București și în alte state, și suntem chiar impresionați de cât de bine este aici, cât de bine sunt organizate lucrurile aici la Brașov“, a declarat Liudmyla Marchenko, șeful delegației ucrainene.

Delegația ucraineană se află în aceste zile în România pentru a se întâlni cu membrii Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități din Senatul României. Oaspeții au vorbit despre planurile de viitor și frumusețea Brașovului și au dat asigurări că orașul de la poalele Tâmpei va fi un partener al Ucrainei și va fi susținut în orice demers ce colaborare pe care îl va avea odată ce războiul se va fi încheiat.

„Vizita pe care reprezentanții parlamentului ucrainean au făcut-o la centrul de refugiați din Brașov s-a încheiat cu energie pozitivă și cu foarte multe laude pe care noi, comunitatea brașoveană, le-am primit. Este important că de fiecare dată când primim astfel de vizite suntem lăudați și se vorbește despre Brașov în termeni de bune practici. Este important să creăm punți între comunități și între popoare. Este important ca aceste punți să continue și după ce războiul se va încheia, lucru pe care îl sperăm să se întâmple cât mai curând. Toate formalitățile de înregistrare și procesare a fluxurilor de ucraineni le facem cu sprijinul și cu implicarea directă a secției consulare a Ucrainei la București, care și-a deschis un birou la Brașov, la centrul nostru de la CATTIA, și împreună cu oficialitățile consulatului am stabilit că vom colabora și pentru atragerea de investitori pentru relocarea de firme și de companii din Ucraina către România, către Brașov. Suntem mândri și ar trebui să fim mândri pentru felul în care Brașovul arată că este o comunitate unită, capabilă să răspundă oricăror provocări“, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Publicitate

Centrul Comunitar „Brașov pentru Ucraina“ a fost deschis în 4 martie, la CATTIA, urmat apoi de un call-center permanent și o platformă on-line puse la dispoziția refugiaților ucraineni, dar și celor care doresc să își ofere ajutorul. De la deschiderea centrului, care funcționează non-stop cu sprijinul celor câteva sute de voluntari și al donatorilor, aproape 3.500 de ucraineni înregistrați au beneficiat de servicii gratuite care includ cazare, hrană caldă și rece, produse de igienă personală, haine, produse pentru nou-născuți, produse pentru animalele de companie, sală de joacă și activități pentru copii, consiliere psihologică și asistență juridică, cursuri de limba română sau engleză, grădiniță și alte servicii, inclusiv oferte de locuri de muncă.

sursa foto: Primăria Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes