Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Paradă spectaculoasă pe străzile Braşovului. Cele mai frumoase maşini de epocă au parcat sub Tâmpa

Publicat

pe

Cele mai frumoase mașini de epocă au ajuns pe Aleea de sub Tâmpa, unde brașovenii și turiștii le-au putut admira timp de câteva ore. După ce au muncit ani de zile la ele, proprietarii lor au cu ce se mândri.

Și bărbaților le plac bijuteriile, iar unii din ei își dedică lor mare parte din viață. Este vorba de bijuterii pe patru roți, fabricate acum mai bine de o jumătate de secol și expuse astăzi pe Aleea Tiberiu Brediceanu de sub Tâmpa din Brașov, transmite adevarul.ro.

Așa cum era și de așteptat, elegantele mașini de epocă au atras numeroși curioși încă de la debutul evenimentului.

De altfel, cum să nu fii încântat când vezi mașini precum Ford Mustang de o jumătate de secol, Porsche 944, Ford Capri, Corvette, Cadillac, Mercedes, toate mai vechi de 50 de ani. până și Dacia sau Lada, mașinile care erau întâlnite pe străzile din România comunistă, au făcut deliciul participanților la parada mașinilor de epocă.

Publicitate

Pentru ca acestea să arate ca niște adevărate bijuterii, de cele mai multe ori a fost nevoie de ani de muncă, deși cele mai apreciate sunt cele care au rămas cu cât mai multe piese originale și cât mai aproape de cum arătau în momentul în care au ieșit pe poarta fabricii.

„Este un Ford Mustang 1973, Mach 1, motorul are o capacitate de 6.000 de centimetri cubi, la 350 de Cai Putere. Mașina este cam de zece ani în țară și restaurarea ei a durat undeva la opt ani, opt ani și ceva. E o mașină care uimește pe oricine și acum, între noi, bărbații, fie vorba, un bărbat care nu conduce un mustang… He-he-he”, povestește unul dintre deținătorii de mașini de epocă extrem de puternice.

„Este un Mercedes, modelul coadă de rândunică, modelul din anul 1966. Tot ceea ce vedeți pe ea este original. A fost, într-adevăr, reconstituită, la modul de a-i da o altă față, un detailing. Pentru mine și soțul meu pasiunea s-a transmis de la fiul nostru, care are doar 16 ani, dar este deja un bun cunoscător al mașinilor de epocă”, a spus o femeie pasonată, venită de la Bacău pentru parada de la Brașov.

„Eu am o mașină Lada 1500, fabricată în 1979 și este în stare originală. Merg cu ea doar la expoziții și participăm la raliul de regularitate. În Brașov cred că sunt patru asemenea mașini, dar, de exemplu, în Covasna sunt mai multe și acolo mai participăm la întâlniri ale proprietarilor de Lada 1200 sau 1500”, a spus un brașovean.

Cu asemenea exemplare, celor care au ieșit la plimbare prin centrul Brașovului parcă le-a părut rău că parada mașinilor retro de pe Aleea de sub Tâmpa a durat doar câteva ore. Pe unele dintre acestea le vor putea vedea însă și la competițiile automobilistice dedicate lor, de care Brașovul nu duce lipsă.

Sursa foto: Vali Roman / Facebook

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes